Δεκάδες φωτοβολίδες παρά τον έλεγχο-Στέλνουν Γερμανία φωτογραφίες

Οι φωτοβολίδες σε σχήμα στιλό και το Δικαστήριο

Στη γερμανική Αστυνομία στέλνουν οι κυπριακές Αρχές τον «φάκελο» του ψεσινού αγώνα για το Europa League μεταξύ Απόλλων - Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Στάδιο ΓΣΠ. Θα σταλούν στην γερμανική αστυνομία φωτογραφίες και εικόνες από το κλειστό κύκλωμα του σταδίου. 

Οι τέσσερεις συλλήψεις Γερμανών  φιλάθλων που προσπάθησαν να περάσουν φωτοβολίδες σε μέγεθος στιλό και ναρκωτικά  καθώς και η συμπεριφορά μερίδας Γερμανών οπαδών στη βόρεια κερκίδα του ΓΣΠ δεν πέρασε απαρατήρητη. 

Παρά τον τριπλό έλεγχο που υπήρχε στην είσοδο και με ειδικά μηχανήματα, πέρασαν στο γήπεδο δεκάδες φωτοβολίδες και καπνογόνα. 

Ο ΚΟΑ θα ζητήσει από το ΓΣΠ τα όσα κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Σταδίου και θα το στείλει στις γερμανικές Αρχές με σκοπό να τιμωρηθούν στη βάση του γερμανικού νόμου. Ωστόσο, οι τέσσερεις Γερμανοί που συνελήφθησαν θα περάσουν και ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας  το οποίο θα αποφασίσει εάν θα τους επιβληθεί ποινή ή θα τους οδηγήσει σε δίκη. Σε περίπτωση ποινής θα τη βγάλουν με πρόστιμο ενώ σε περίπτωση δίκης θα μείνουν… στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Τι θα προνοεί ο νόμος για ανήλικους παραβάτες

Με τον πιο ευφάνταστο τρόπο

Οι Γερμανοί που συνελήφθησαν προσπάθησαν να περάσουν τις φωτοβολίδες με τον πιο ευφάνταστο τρόπο. Οι Αρχές του Σταδίου δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν εντόπισαν τις φωτοβολίδες και που σκαρφίστηκαν να τις κρύψουν. Σημειώνεται ότι στο ΓΣΠ βρέθηκαν την Πέμπτη 4250 Γερμανοί τα ονόματα των οποίων ήταν καταγεγραμμένα σε κατάλογο που εστάλη από τη Φρανκφούρτη στις Αρχές του Σταδίου.

 

Γέμισε φωτοβολίδες η κερκίδα της Αιντραχτ

Στο Στάδιο ΓΣΠ επιστρατεύτηκαν 180 φρουροί ασφαλείας stewarts που ανήκουν στις Αρχές Σταδίου στην προκειμένη περίπτωση στο Στάδιο ΓΣΠ οι 80 εκ των οποίων ήταν επιφορτισμένοι με την κερκίδα των Γερμανών. Παράλληλα, στο Στάδιο βρέθηκαν και 400 αστυνομικοί και μέλη αντιοχλαγωγικών ομάδων.

Το σχέδιο δράσης περιλάμβανε τρεις ελέγχους και μάλιστα οι φίλαθλοι περνούσαν μέσα από αψίδες. Η Αστυνομία πάντως εκφράζει ικανοποίηση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων αφού δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια.

10