Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ασκηση «BOLD WINGS - 2023» από ένοπλες δυνάμεις Κύπρου - Γαλλίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Offsite Team -
10.06.2023

Ασκηση «BOLD WINGS - 2023» από ένοπλες δυνάμεις Κύπρου - Γαλλίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Την Τετάρτη ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, παρακολούθησε φάση της άσκησης

Ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου η άσκηση ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας με την επωνυμία «BOLD WINGS - 2023», που συνδιοργανώνεται από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Γαλλίας.

Η άσκηση, η οποία άρχισε στις 30 Μαΐου, πραγματοποιείται σε πεδία ασκήσεων και βολών στο χερσαίο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας  και σε αυτή συμμετέχει προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών ΕΔ.

Ανακοίνωση από το ΓΕΕΦ αναφέρει ότι το σενάριο της ΤΑΜΣ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διάφορα είδη βολών ατομικού και ομαδικού οπλισμού, εκτέλεση αλμάτων ελευθέρας πτώσης, εκπαίδευση στην παροχή Α΄ Βοηθειών μάχης, καθώς και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων εντός κατοικημένης περιοχής.

Την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, παρακολούθησε φάση της συνεκπαίδευσης, στην παρουσία της Πρέσβειρας της Γαλλίας, Salina Grenet – Catalano. Ο Αρχηγός, αφού συνεχάρη τις Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων για την προσπάθεια που κατέβαλαν, επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της πραγματοποίησης κοινών εκπαιδεύσεων, τόσο για την αύξηση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών, όσο και για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή, γενικότερα.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλίας, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχο προσωπικό των Γαλλικών ΕΔ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης έγραψε ότι πρόκειται για μια "σημαντική συνεργασία, πολύτιμη ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, που ενισχύει τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας των ΕΔ Κύπρου - Γαλλίας".

<

p>

 

Home