Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διεθνές ενδιαφέρον για τη Ναυτική Βάση Μαρί - Στο κάδρο η Ινδία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
12.03.2023

Διεθνές ενδιαφέρον για τη Ναυτική Βάση Μαρί - Στο κάδρο η Ινδία

Μίλησε με Γερμανούς ο Γιωργάλλας - Προχωρεί η αναβάθμιση της Βάσης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Ναυτική Βάση «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» στο Μαρί βρίσκεται στα πλάνα και της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη για αναβάθμιση. Όπως πληροφορείται η Offsite Νews στις προτεραιότητες του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα βρίσκεται η υλοποίηση του εγχειρήματος στη βάση και του προγραμματισμού που τέθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

΄Οπως έγραψε η Offsite News στα τέλη του τρέχοντος έτους θα προκηρυχθεί το έργο αναβάθμισης της Ναυτικής Βάσης. Με τα υφιστάμενα δεδομένα το έργο θα ολοκληρωθεί εντός δυο ετων και το κόστος ίσως αγγίξει τα 200 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το έργο θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό για το 2024.

Ενδιαφέρον από Ινδία

Η Offsite News πληροφορείται ότι  η Ινδία η οποία διατηρεί ειδική στρατιωτική συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία επέδειξε ενδιαφέρον για τις δυνατότητες και υποδομές της Ναυτικής Βάσης. 

Εξάλλου, οι Γερμανοί ρίχνουν κατά τα φαινόμενα «κλεφτές ματιές» στη Βάση αφού την Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) της Γερμανίας, Αντιναύαρχος Jan Christian Kaack, συνοδευόμενος από στρατιωτική αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο,.

Ο Αντιναύαρχος Kaack, επισκέφθηκε αρχικά τη Ναυτική Βάση «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικού, ενώ έτυχε ενημέρωσης για την αποστολή, το έργο, καθώς και  τις δυνατότητες και υποδομές, οι οποίες δύναται να διατεθούν σε φίλιες χώρες για υποστήριξη ναυτικών επιχειρήσεων. 

>>>>Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ: Είδε και είπε πολλά με ομολόγους του στη Στοκχόλμη<<<<

Η γερμανική αντιπροσωπεία  συζήτησε με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτο Ζερβάκη θέματα που αφορούν στη φιλοξενία του Γερμανικού Αποσπάσματος στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στην υποστήριξη που παρέχεται στις Ναυτικές Μονάδες της Γερμανίας που συμμετέχουν στη UNIFIL. 

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας ο οποίος βρέθηκε στη Στοκχόλμη για τις εργασίες της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

Home