Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιωργάλλας: Πήγε Βρυξέλλες και υπέγραψε παραγγελίες για στρατιωτικό υλικό

Offsite Team -
21.03.2023

Γιωργάλλας: Πήγε Βρυξέλλες και υπέγραψε παραγγελίες για στρατιωτικό υλικό

Για την κοινή σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ - Πάει Αθήνα ο Υπουργός

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την κοινή σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ και το Schuman Security and Defence Forum προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

«Με τη συμμετοχή μας στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών στις Βρυξέλλες στηρίξαμε τη γρήγορη υλοποίηση της Στρατηγικής Πυξίδας της ΕΕ, που στοχεύει στην ανάπτυξη κοινής εξωτερικής άμυνας και ασφάλειας για προστασία των κρατών μελών της Ένωσης. Η Κύπρος, υποστηρίζει την ενίσχυσή της κοινής άμυνας συμμετέχει σε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις της ΕΕ στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας.

Στο περιθώριο της Συνόδου υπέγραψα, εκ μέρους της Κύπρου, τη δήλωση έναρξης του προγράμματος «Joint Procurement»  για κοινές παραγγελίες στρατιωτικού υλικού, που ανέλαβε να υλοποιήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες των κρατών μελών σε πυρομαχικά και άλλα υλικά μέσα από κοινές αγορές και προμήθειες.

Κατά την παραμονή μου στις Βρυξέλλες επίσης έλαβα μέρος στο 1ο Συνέδριο Schuman, για την Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ. Στην παρουσία εκπροσώπων από 40 ξένες χώρες  και με τη συμμετοχή  διεθνών οργανισμών διαπιστώσαμε την ανάγκη να εργαστούμε όλοι, για επίτευξη συνθηκών ασφάλειας και  σταθερότητας, τόσο στην ΕΕ, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με Υπουργούς Άμυνας από χώρες με τις οποίες η Κύπρος υλοποιεί αμυντικές συμφωνίες.

>>>>Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή άσκηση Ε.Φ. - πεζοναυτών PROTEAS – 1/23<<<<

Ξεχωριστή ήταν η συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και βέβαια η συνάντηση με τον φίλο Υπουργό Άμυνας της Σερβίας με τον οποίο επιβεβαιώσαμε το εξαίρετο επίπεδο αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – Σερβίας.

Συμφωνήσαμε να το αναπτύξουμε περαιτέρω και να συναντηθούμε στο σύντομο μέλλον ξανά. Επιπλέον συναντήθηκα με τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις επί όλων των θεμάτων και συμφωνήσαμε να συναντηθούμε στις 24 του τρέχοντος μήνα στην Αθήνα».

Home