Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιωργάλλας σε ΟΥΚαδες: «Κρατήστε το κεφάλι ψηλά με το βλέμμα στραμμένο μπροστά»

Offsite Team -
26.05.2023

Γιωργάλλας σε ΟΥΚαδες: «Κρατήστε το κεφάλι ψηλά με το βλέμμα στραμμένο μπροστά»

Χαιρετισμός στην απονομή των πτυχίων – διακριτικών σημάτων στους απόφοιτους του 83ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστρ

Η Εθνική Φρουρά παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της και στο καθήκον στο οποίο τάχθηκε από την πολιτεία, ως προασπιστής της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της πατρίδας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής των πτυχίων – διακριτικών σημάτων στους απόφοιτους του 83ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ο Υπουργός ανέφερε ότι η τελετή «αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς, επίπονης και σκληρής εκπαίδευσης, σήμερα επιβραβεύουμε τις αξιέπαινες κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν οι νέοι βατραχάνθρωποι για όλο αυτό το διάστημα».

Απευθυνόμενος στους νέους υποβρύχιους καταστροφείς, ο Υπουργός είπε πως σήμερα εντάσσονται «και επίσημα στις τάξεις της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, ενός από τα πιο επίλεκτα τμήματα της Εθνικής Φρουράς» και πως για θα μπορούν να υπερηφανεύονται «δίκαια» ότι υπηρέτησαν «στην ειδική αυτή Μονάδα, όπου μόνο οι δυνατοί ψυχικά και σωματικά, οι θαρραλέοι και τολμηροί μπορούν να αντεπεξέλθουν».

>>>Διαβάστε επίσης:Τα τέσσερα μέτρα για να σταματήσουν τα τροχαία στην Εθνική Φρουρά<<<<

Παράλληλα, έδωσε «πολλά συγχαρητήρια» στους νέους υποβρύχιους καταστροφείς γιατί όπως εξήγησε γύρισαν την πλάτη «στα κελεύσματα της εποχής και στην τάση ευμάρειας που τη χαρακτηρίζει, στην απάθεια, στην ευκολία και τη φυγοστρατία. Απαξιώνοντας τα πρόσκαιρα, τα εύκολα, τα παροδικά και τα ακοπίαστα, με  υψηλό ηθικό και ασύγκριτη θέληση» επέλεξαν ενσυνείδητα τον απαιτητικό δρόμο του καθήκοντος και της προσφοράς προς την πατρίδα.

Αυτό κάνουν πάντοτε, συνέχισε «οι Υποβρύχιοι Καταστροφείς. Επιλέγουν τα δύσκολα, ευθυτενείς και ακλόνητοι, αποφασισμένοι να εκτελέσουν με σθένος την αποστολή τους, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Σύμφωνα με τον Υπουργό η μέχρι σήμερα πορεία των νέων υποβρυχίων καταστροφέων αλλά και αυτή που καλούνται να διέλθουν «δε θα είναι εύκολη, αλλά πολύ απαιτητική και κοπιώδης», τους ζήτησε να κρατήσουν το κεφάλι ψηλά με το βλέμμα στραμμένο μπροστά και να θυμούνται ότι «οι επιτυχίες ακολουθούν αυτούς που προετοιμάζονται μη φειδόμενοι κόπων και ιδρώτα. Οι ΟΥΚ αυτό έπρατταν πάντοτε και αυτό θα πράττουν και στο μέλλον» είπε.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι η πατρίδα έχει ανάγκη από «νέους ανθρώπους, πειθαρχημένους, θαρραλέους, ευσυνείδητους, με υψηλό φρόνημα και ψυχική δύναμη» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν με επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις και θα επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες της πολιτείας, τιμώντας ταυτόχρονα τα διακριτικά που περήφανα θα φέρουν από σήμερα.

Η Εθνική Φρουρά, συνέχισε, στηριζόμενη και στη δική τους «συνεισφορά, παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της. Στο καθήκον στο οποίο τάχθηκε από την πολιτεία, ως προασπιστής της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της πατρίδας μας».

Αμετάθετος στόχος μας, είπε ο κ. Γιωργάλλας, είναι «ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των δυνατοτήτων της, η ενίσχυσή της με σύγχρονο εξοπλισμό και απόκτηση τεχνολογικών συστημάτων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος ώστε, να είναι σε θέση να συνεχίσει να εκτελεί την αποστολή της ως μια ισχυρή, αποτελεσματική και αξιόπιστη δύναμη».

&

nbsp;

Home