Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στήνουν αμυντικό δόγμα Γιωργάλλας - Παναγιωτόπουλος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Offsite Team -
24.03.2023

Στήνουν αμυντικό δόγμα Γιωργάλλας - Παναγιωτόπουλος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τι λέχθηκε στην πρώτη τους συνάντηση των δυο Υπουργών στην Ελλάδα

Η πρόσφατη απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδος για σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Διακυβερνητικής Συνεργασίας αποτελεί σημαντικό βήμα ενίσχυσης και της συνεργασίας στην άμυνα.

Ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας συναντήθηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και συζήτησαν την ενίσχυση των δομών διαβούλευσης επί θεμάτων αμυντικής πολιτικής, διακρατικών συνεργασιών και συντονισμού για τον καθορισμό κοινών στόχων και στρατηγικής σε σοβαρά ζητήματα.

>>>>Διαβάστε επίσης: Πρώτη συνάντηση Γιωργάλλα - Παναγιωτόπουλου στην Αθήνα<<<<

Επίσης συζητήθηκε η  πορεία εξέλιξης των  τριμερών σχημάτων συνεργασίας, την τετραμερή πρωτοβουλία με τη Γαλλία και την Ιταλία και θέσαμε τους κοινούς μας στόχους για κάθε μια εξ’ αυτών. Οι χώρες μας αποτελούν ελκυστικούς εταίρους για αμυντική συνεργασία και τούτο οφείλεται στην πολιτική εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης που εκπέμπουν Κύπρος και Ελλάδα. 

Στα θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο της Ε.Ε., διαπιστώθηκε το ιδιαίτερο ψηλό επίπεδο συνεργασίας σε τομείς ανάπτυξης ευρωπαϊκών δυνατοτήτων, μέσω των προγραμμάτων της μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας PESCO και του Ευρωπαϊκου Ταμείου Άμυνας. Θα συνεχιστεί  αυτή η πορεία εκμεταλλευόμενοι νέες προοπτικές που διανοίγονται, τόσο από το πρόγραμμα κοινής προμήθειας στρατιωτικού υλικού, όσο και από αναδυόμενα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον τομέα της άμυνας και της ενεργειακής βιωσιμότητας των ενόπλων δυνάμεων.

 

Home