Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«APHRODITE SHIELD» με την συμμετοχή ΕΦ και Βρετανικών Aεροσκαφών

Offsite Team -
15.12.2022 - 17:00

«APHRODITE SHIELD» με την συμμετοχή ΕΦ και Βρετανικών Aεροσκαφών

Σκοπός η εκπαίδευση του προσωπικού αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς στις τακτικές ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η άσκηση αεράμυνας «APHRODITE SHIELD», στην οποία συμμετείχαν οι Μονάδες Αεράμυνας της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς και αεροσκάφη της Βρετανικής Αεροπορίας. 

Σκοπός της άσκησης που διεξάχθηκε για πρώτη φορά, ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς στις τακτικές ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων, στην αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του επιπέδου τυποποίησης κατά την σχεδίαση και διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της άσκησης ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας καθώς και το σύστημα αυτοπροστασίας των εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς και αξιολογήθηκε η απόδοση του σε ρεαλιστικές συνθήκες αντιμετωπίζοντας σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη. Επιπλέον, το προσωπικό εξασκήθηκε στις διαδικασίες τακτικού ελέγχου των όπλων και στη διαβίβαση πληροφοριών καθώς και στις διαδικασίες αεράμυνας του Κέντρου Αεροπορικού Ελέγχου. 

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Βρετανίας, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό της ΕΦ να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και την ανάπτυξη σχέσεων στον τομέα της αεροπορικής συνεργασίας.

fdfesfef

Home