Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτή είναι η διαδικασία κατάταξης νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ

Offsite Team -
07.07.2022 - 12:33

Αυτή είναι η διαδικασία κατάταξης νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ

Όλες οι πληροφορίες

Στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέα Λουκά και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαδικασία επιλογής των νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ σε όπλα – σώματα, κλάδους και μονάδες.

Διαβάσατε επίσης: Κατάταξη νεοσυλλέκτων 2022 ΕΣΣΟ: Αυτά πρέπει να τα ξέρετε

Οι νεοσύλλεκτοι θα ενημερώνονται για την τοποθέτηση και τη μονάδα τους κατά την κατάταξή τους.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο Υπουργός Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η διαδικασία επιλογής των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2022 ΕΣΣΟ σε όπλα – σώματα, κλάδους και μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Η επιλογή έγινε μέσω πιστοποιημένου λογισμικού προγράμματος, το οποίο άντλησε στοιχεία που κατέθεσαν ηλεκτρονικά οι νεοσύλλεκτοι στην πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας.

Θέλω να τονίσω και να καθησυχάσω τους γονείς και τους στρατεύσιμους ότι με τη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού προγράμματος διασφαλίζεται κατά απόλυτο τρόπο το αδιάβλητο της διαδικασίας, το οποίο δεν επιδέχεται οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση.

Η αξιοκρατία στον τρόπο τοποθέτησης των εθνοφρουρών γίνεται με μετρήσιμα κριτήρια που καθορίζονται μέσα από τον πίνακα μοριοδότησης των στρατευσίμων και τη δήλωση προτιμήσεών τους.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα της σημερινής διαδικασίας, έχει διασφαλιστεί από την Επιτροπή Επιλογικής Διαδικασίας ότι θα κοινοποιηθούν στους στρατεύσιμους μόνο την ημέρα της κατάταξής τους.

Από τα αποτελέσματα της επιλογής προκύπτει ότι πέραν του 70% των νεοσυλλέκτων τοποθετήθηκαν στην 1η Φρουρά προτίμησής τους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό το ποσοστό, καθώς οι στρατεύσιμοι γνωρίζουν ότι οι επιλογές τους λαμβάνονται υπόψη στην τοποθέτησή τους.

Επ' ευκαιρία της έναρξης της κατάταξης των νεοσύλλεκτων της 2022 ΕΣΣΟ την ερχόμενη Δευτέρα τους εύχομαι καλή και παραγωγική θητεία!

Home