Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διεξείχθει ο Στρατιωτικός Αγώνας Ομάδων Μάχης Στρατού Ξηράς

Offsite Team -
19.12.2022 - 19:22

Διεξείχθει ο Στρατιωτικός Αγώνας Ομάδων Μάχης Στρατού Ξηράς

Συμμετείχαν 12 ομάδες - Ο Αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Λοχαγού (ΠΖ) Χαράλαμπου Χαραλάμπους

Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, στην περιοχή Κόσιης και στο Πεδίο Βολής «Βούγιες», ο Στρατιωτικός Αγώνας Ομάδων Μάχης Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, τον αγώνα σχεδίασε, οργάνωσε και διεξήγαγε το Επιχειρησιακό Στρατηγείο και συμμετείχαν 12 Ομάδες από Διοικήσεις και Σχηματισμούς της Εθνικής Φρουράς.

Σκοπός του Αγώνα, ήταν η αξιολόγηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων Ομάδων σε συνθήκες ευγενούς άμιλλας και υγειούς ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι 12 Ομάδες αξιολογήθηκαν μεταξύ άλλων σε αντικείμενα ατομικής και ομαδικής τακτικής, έκδοση διαταγών, Α΄ Βοήθειες  στο πεδίο της μάχης, αποκατάσταση ακινητοποιημένου οχήματος, στίβο τοπογραφίας και εκτέλεση επιχειρησιακών βολών ατομικού οπλισμού από διάφορες αποστάσεις.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης όλων των αντικειμένων, νικήτρια αναδείχθηκε η Ομάδα της 7ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ  ακολουθούμενη από την 1η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ και 2ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, αντίστοιχα, στις οποίες απονεμήθηκαν τιμητικά έπαθλα από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, ο οποίος συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού που συμμετείχε ή συνέβαλε στην επιτυχή οργάνωση και πραγματοποίηση του Αγώνα.

Ο Αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Λοχαγού (ΠΖ) Χαράλαμπου Χαραλάμπους, ο οποίος έπεσε στον βωμό του καθήκοντος την 5 Νοεμβρίου 2009, σε Φυλάκιο στην Περιοχή Λευκωσίας.

ΚΥΠΕ

Home