Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ε.Φ.: Reloaded με ασκήσεις από το 2023 - Οι Ιορδανοί… έρχονται

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
26.12.2022 - 06:45

Ε.Φ.: Reloaded με ασκήσεις από το 2023 - Οι Ιορδανοί… έρχονται

Έντονη δράση σε στρατιωτικό επίπεδο μετά τις 10 Ιανουαρίου - Η συμφωνία με Ιορδανία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Mετά τις γιορτές θα υπάρξει έντονη δράση σε στρατιωτικό επίπεδο. Όπως πληροφορούμαστε, μετά τις 10 Ιανουαρίου αναμένονται νέες ασκήσεις όπου η Εθνική Φρουρά θα δοκιμάσει ξανά το αξιόμαχό της. Αυτή τη στιγμή δεν ξεκαθάρισε εάν εντός του πρώτου μήνα του έτους θα γίνει και διεθνής άσκηση, άν και δεν αποκλείεται τίποτα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ο Υπουργός Άμυνας  Χαράλαμπος Πετρίδης λίγο προτού εκπνεύσει η θητεία του προβεί σε νέα διπλωματική αποστολή πληροφορούμαστε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο.

Συμφωνία με Ιορδανία για ασκήσεις

Είδηση έβγαλε το ταξίδι του Υπουργού Άμυνας στην Ιορδανία την περασμένη εβδομάδα. Ο Υπουργός υπέγραψε μαζί με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας διμερή συμφωνία που ρυθμίζει το καθεστώς των δυνάμεων (Status of Forces Agreement - SOFA) σε θέματα αλληλοϋποστήριξης, η συμφωνία αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της διμερούς αμυντικής συνεργασίας. Μέσω αυτής της συμφωνίας διευκολύνονται οι μελλοντικές συνεκπαιδεύσεις και η συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων σε ασκήσεις.

>>>>Διαβάστε επίσης: Κοινή άσκηση έρευνας αεροναυτικών δυνάμεων της ΚΔ & ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)<<<<

Κατά την επίσκεψη ο κ. Πετρίδης προέβη σε ανασκόπηση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Κύπρου - Ιορδανίας και συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης και εμβάθυνσής της. Κατά το 2022 πραγματοποιήθηκαν σημαντικές διμερείς συνεργασίες που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς σε μεγάλες πολυεθνικές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις ειδικών  δυνάμεων σε Ιορδανία και Κύπρο.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δώσαμε Cascavel 

Ο κ. Πετρίδης κατά την παραμομή του στο Αμμάν επισκέφθηκε επίσης το Βασιλικό Μουσείο Τεθωρακισμένων Αρμάτων, όπου σε ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε επίσημη παράδοση ενός

τεθωρακισμένου οχήματος τύπου CASCAVEL.

Το τεθωρακισμένο  παραχωρήθηκε από την

Κυπριακή Δημοκρατία για τη συλλογή του Μουσείου, με την ευκαιρία της φετινής συμπλήρωσης εξήντα χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Home