Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ε.Φ.:Βρίσκει νέους συμπαίκτες σε άμυνα και ασφάλεια -Λεπτομέρειες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.04.2022 - 06:00

Ε.Φ.:Βρίσκει νέους συμπαίκτες σε άμυνα και ασφάλεια -Λεπτομέρειες

Συμφωνία με Αυστρία και Ισραήλ - Σε άσκηση στο Ισραήλ η Εθνική Φρουρά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Εθνική Φρουρά βρίσκει νέους συμπαίκτες στην αντιμετώπιση προκλήσεων στην άμυνα και ασφάλεια.  Η συνάντηση του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη με την ομόλογο του της Αυστρίας Claudia Tanner τον περασμένο Φεβρουάριο πήρε σάρκα και οστά.

 

Ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης υπέγραψε την Τρίτη 05 Απριλίου 2022 το πρώτο Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ), μεταξύ της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: 

  • Τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, εκπαιδεύσεων.
  • Διμερείς επαφές  για προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αυστρίας. 

Η υπογραφή του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας με την Αυστρία,  αντανακλά το ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει η Εθνική Φρουρά, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και ευρύτερα. 

 Σημειώνεται ότι  η τελετή υπογραφής του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του διαπιστευμένου Ακόλουθου Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Αυστρίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Συνταγματάρχη Franz Madner και του Διευθυντή Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχη Λουκά Χατζηκωστάντα..

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τα είπε με Ζερβάκη

Ο Ακόλουθος Άμυνας της Αυστρίας συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς όπου έγινε ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών.  Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας καθώς επίσης και οι τρέχουσες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και Ουκρανία. 

Ενισχύεται η συνεργασία και με Ισραήλ

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αφήνει κατά μέρος ούτε το Ισραήλ. Μετά την επίσκεψη του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτου Ζερβάκη στο Ισραήλ, την περασμένη Δευτέρα 04 Απριλίου 2022 ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας (ΔΑ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), Ταξίαρχος  Μάριος Φλωρίδης παρευρέθηκε στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχου Tomer Bar στο Ισραήλ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Παράλληλα, ο  κ. Φλωρίδης, είχε επίσης συνάντηση  με τον παραλαμβάνοντα Αρχηγό τον οποίο συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων, ενώ συζήτησαν και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσής της υφιστάμενης συνεργασίας.

ΦΛΩΡΙΔΗΣ

 

Σε άσκηση με το Ισραήλ

Σε μια άλλη εξέλιξη στις 02 Απριλίου η Εθνική Φρουρά συμμετείχε στην  Αεροναυτική Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης«SCORPION SWORD - 2022» στο Ισραήλ με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ.

ΑΣΚΗΣΗ1

 

Home