Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ε.Φ.:Στο σκόπευτρο και ο Λίβανος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Offsite Team -
03.02.2023

Ε.Φ.:Στο σκόπευτρο και ο Λίβανος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Υπογράφηκε νέα αμυντική συμφωνία

Η Εθνική Φρουρά έχει  στόχο τις διμερείς και πολυμερείς δράσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Μεσα σε αυτό το πλαίσιο  χθες Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023 υπογράφηκε άλλη μια συμφωνία  αμυντικής συνεργασίας αυτή τη φορά με το Λίβανο. 

Το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας  υπέγραψαν από πλευράς Εθνικής Φρουράς, ο Διευθυντής Δ΄ κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχης Λούκας Χατζηκωνστάντας και από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου, ο Ταξίαρχος Youssef Haddad. 

συμφωνια 2συμφωνια 3

Στο πλαίσιο της παρουσίας της αντιπροσωπείας στο ΓΕΕΦ, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, είχε συνάντηση με τον επικεφαλής, Ταξίαρχο Haddad, όπου συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο ΠΔΑΣ, καθώς και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος. 

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων και δραστηριοτήτων τόσο στην Κύπρο όσο και στο Λίβανο. Με τις δράσεις που προβλέπονται, ενισχύεται σημαντικά η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λιβάνου, αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των ΕΔ των δυο χωρών.

>>>>>Διαβάστε επίσης: Τέσσερις αξόνες στην αμυντική συνεργασία με Σλοβενία<<<<

συμφωνια 3συμφωνια4

Παράλληλα, αντανακλά το ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών δράσεων που αναπτύσσει η Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, οι οποίες προάγουν την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.  

Home