Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επιβεβαίωση Κυβέρνησης:Αμερικανικά F22 πέταξαν πάνω από την Κύπρο

Offsite Team -
27.10.2022

Επιβεβαίωση Κυβέρνησης:Αμερικανικά F22 πέταξαν πάνω από την Κύπρο

Το FIR Κύπρου χρησιμοποιήθηκε σε συνεννόηση με την κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, επιβεβαίωσε ότι Αμερικανικά αεροσκάφη στο πλαίσιο άσκησης των Ηνωμένων Πολιτειών στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στον κόλπο της Αμμοχώστου πέταξαν πάνω από την Κύπρο. Το θέμα αποκάλυψε το ΡΙΚ το περασμένο Σάββατο ημέρα έναρξης της άσκησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Μάριος Πελεκάνος είπε ότι χρησιμοποιήθηκε το FIR της Κύπρου σε συνεννόηση με την κυπριακή κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πτήσεις πάνω από τις κατεχόμενες περιοχές έγιναν αγνοώντας τις κατοχικές αρχές.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «απαγορευμένα» F22 πάνω από κατεχόμενα - Εξοργίστηκε η Άγκυρα

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ , τα F-22 απογειώθηκαν χθες από τη Σούδα βάση ΝΟΤΑΜ που αιτήθηκε η Ουάσιγκτον και χορήγησε η Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να συμμετέχουν σε άσκηση με τις δυνάμεις της Κυπριακή Δημοκρατίας. Τα μαχητικά πέταξαν σε περιοχές πάνω από τα Κατεχόμενα αλλά και βόρεια του νησιού φτάνοντας ακόμα και βόρεια της Καρπασίας, δηλαδή στο FIR της Κύπρου, μέρος του οποίου δεν αναγνωρίζει η Άγκυρα.

Η συγκεκριμένη άσκηση εξόργισε την Άγκυρα η οποία δεν είχε ενημερωθεί ζητώντας ακόμα και να ακυρωθεί η άσκηση με ΝΟΤΑΜ. Ωστόσο, Οι Αμερικανοί αγνοήσαν επιδεικτικά τις κλήσεις και ολοκλήρωσαν κανονικά την άσκηση.

Με πληροφορίες από riknews

Home