Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

EUNOMIA: 4ημερη άσκηση στην ΑΟΖ - Προέλαση από αέρος & θαλάσσης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
04.10.2022 - 06:00

EUNOMIA: 4ημερη άσκηση στην ΑΟΖ - Προέλαση από αέρος & θαλάσσης

Η Κυπριακή Δημοκρατία «δικιμάζει δυνάμεις» μαζί με Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μετά τη στρατιωτική παρέλαση της 01ης Οκτωβρίου που έστειλε τα δικά της μηνύματα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ξανά παρούσα στην τετραμερή άσκηση ΕΥΝΟΜΙΑ 2022 με τη συμμετοχή της Ελλάδας αλλά και των σταθερών φίλων της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιταλίας και Γαλλίας. Η φετινή άσκηση ονομάζεται «ΕΥΝΟΜΙΑ 3-22» και το επίκεντρο της άσκησης θα είναι η Aνατολική Μεσόγειος. Η άσκηση άρχισε τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022.

Σκοπός των δραστηριοτήτων της Τετραμερούς Άσκησης είναι η διατήρηση και βελτίωση της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τεσσάρων χωρών και η ενίσχυση της κοινής ναυτικής και αεροπορικής παρουσίας στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Στόχος της άσκησης είναι: H εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), του Εθνικού Διεθνές Δίκαιου και του σεβασμού στους Κανόνες Δικαίου για ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Στην «EUNOMIA 3-22» θα συμμετέχουν  ναυτικές  και αεροπορικές  μονάδες,ενώ θα γίνουν  αεροναυτικές επιχειρήσεις στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου.

ευνομια 2022

>>>>Διαβάστε επίσης: Η άσκηση Ευνομία θα έπρεπε να ακυρωθεί; <<<<

Η «ΕΥΝΟΜΙΑ» θα αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς ασκήσεων που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα.  Την ίδια ώρα οι Αρχηγοί της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνος Φλώρος συζήτησαν κατά την παραμονή του ΓΕΕΘΑ στην Κύπρο για τη διεξαγωγή της άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ» που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στην περσινή άσκηση που διeξήχθη στην Κρήτη συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα, η Κυπριακή Δημοκρατία  συνεχίζει τις επαφές και σε διπλωματικό επίπεδο ώστε να βρεθούν και άλλοι συμπαίκτες για την Κυπριακή Δημοκρατία σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Home