Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φορούν το χακί σήμερα οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι της 2022 ΕΣΣΟ

Offsite Team -
11.07.2022 - 06:14

Φορούν το χακί σήμερα οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι της 2022 ΕΣΣΟ

Αρχίζει η κατάταξη - Όλες οι πληροφορίες

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 11/7 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 15/7 η κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και στο Στρατόπεδο «Χ .Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ). 

Όπως ανέφερε στην Offsite News ο Εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Φρουράς, Χρίστος Πιερής οι νεοσύλλεκτοι κατά την είσοδό τους στο ΚΕΝ θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα προσώπου, ενώ θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό «Rapid Test» 24 ωρών.

>>> Διαβάστε επίσης: 21 νέοι Αξιωματικοί αποφοίτησαν από τις Στρατιωτικές Σχολές

Μάλιστα όπως σημείωσε η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους σε όλη την διαδικασία που θα προηγηθεί της κατάταξης.

Κληθείς από την ιστοσελίδα μας ο κύριος Πιερή να αναφέρει πότε θα πάρουν την πρώτη τους έξοδο οι νεοσύλλεκτοι τόνισε ότι αφού ενταχθούν στις μονάδες τους θα μπουν στο πρόγραμμα εξόδων της μονάδας και αναμένεται ότι 3 - 4 μέρες μετά την κατάταξη τους θα έχουν και την πρώτη τους έξοδο. 

>>> Διαβάστε επίσης:Νεοσύλλεκτοι: Τρεις μέρες μετά την κατάταξη θα βγουν έξοδο

Αναλυτικά τι πρέπει να έχουν μαζί τους στην κατάταξη οι νεοσύλλεκτοι:

α. Οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν για κατάταξη την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα με στρατιωτική στολή, εφόσον την έχουν παραλάβει.

β. Κατά την είσοδό τους στο ΚΕΝ θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα προσώπου, ενώ θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό «Rapid Test» 24 ωρών.

γ. Θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους:

(1)       Το σημείωμα πρόσκλησης, το οποίο δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του τηλεφώνου τους.

(2)       Το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.

(3)       Όλα τα είδη ιματισμού και υπόδησης εφόσον τα έχουν παραλάβει.

(4)       Το πιστοποιητικό ή φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας ή καρτέλας υγείας ή τυχόν ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία να βεβαιώνεται η ομάδα αίματος και τα εμβόλια που έχει κάνει ο στρατεύσιμος, εάν αυτά δεν έχουν ήδη υποβληθεί.

(5)       Σε περίπτωση κατά την οποία νεοσύλλεκτος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υγείας, να προσκομίζει υποχρεωτικά βεβαίωση ιατρού.

(6)       Φωτοαντίγραφο του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο θα γίνεται το έμβασμα του μηνιαίου χορηγήματος εθνοφρουρού, σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί.

Σημειώνεται ότι, για αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας, οι νεοσύλλεκτοι να ΜΗΝ προσέρχονται με δικά τους οχήματα καθώς με το πέρας της κατάταξής τους θα μεταφερθούν αυθημερόν στις μονάδες τους με μέριμνα της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, οι στρατεύσιμοι που έχουν διαγνωσθεί θετικοί σε κορωνοϊό έχουν δικαίωμα να καταταχθούν μέχρι και μία εβδομάδα μετά την τελευταία ημέρα κατάταξης, εφόσον προηγουμένως προσκομίσουν στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να τους δοθεί νέο σημείωμα πρόσκλησης.

Home