Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η «ΔΗΜΗΤΡΑ» δοκιμάζει τους πάντες στην Εθνική Φρουρά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
07.06.2022

Η «ΔΗΜΗΤΡΑ» δοκιμάζει τους πάντες στην Εθνική Φρουρά

Ευρείας κλίμακας - Τα επιχειρησιακά σενάρια τα οποία θα κλιμακωθούν κατά τη διάρκεια της άσκησης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μια από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες διακλαδικές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς η άσκηση «ΔΗΜΗΤΡΑ» βρίσκεται από χθες Δευτέρα 06 Ιουνίου 2022  σε εξέλιξη. Η άσκηση δοκιμάζει τις αντοχές των συμμετεχόντων σε μια περίοδο όπου η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στα ύψη.

Η  άσκηση είναι ευρείας κλίμακας και θα διεξαχθεί σε όλη την ελεύθερη επικράτεια της Κύπρου, χωρίς πυρά, με τη συμμετοχή Διοικήσεων, Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και Μονάδων της Εθνικής Φρουράς.   

>>>>Διαβάστε επίσης: Πενταράς: Αλλάζει τα δεδομένα η επίσκεψη ΥΠΑΜ στο Πεντάγωνο<<<<

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα εξεταστούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η μετατροπή τους σε οδηγίες και διαταγές σε περίοδο έντασης, κρίσης και επιχειρήσεων καθώς και η εξάσκηση των τμημάτων σε σενάρια που προσομοιάζουν τις πραγματικές συνθήκες. Τα επιχειρησιακά σενάρια τα οποία θα κλιμακωθούν κατά τη διάρκεια της άσκησης θα ολοκληρωθούν με την πραγματοποίηση αριθμού τελικών φάσεων.   

>>>Διαβάστε επίσης: «Αγαπήνωρ 2022»: Συμμετείχαν 100 ισραηλινά στρατιωτικά αεροπλάνα<<<<

Στην άσκηση συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς ενώ σε φάσεις της άσκησης έχουν προσκληθεί έφεδροι και εθνοφύλακες. Συμμετέχουν επίσης, κρατικοί φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην παροχή υποστήριξης στην Εθνική Φρουρά, υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΚΥΠΣΕΑ) του Yπουργείου Άμυνας.

Χαρακτηριστικά, η άσκηση περιλαμβάνει : 

  • Σύντονη Επιχειρησιακή Εκπαίδευση.
  • Αξιοποίηση επιχειρησιακών εργαλείων.
  • Δοκιμή Συστήματος Διοικητικής Μέριμνας 
  • Αξιολόγηση συστήματος εφεδρείας.
  • Ανάδειξη Αποτροπής.

Πηγές που γνωρίζουν αρκετά καλά τα της άσκησης ανέφεραν στην Offsite News ότι η άσκηση είναι πολύ σημαντική αφού η διοικητική μέριμνα είναι πάρα πολύ σημαντική για την Εθνική Φρουρά και δείχνει την ετοιμότητά της.Στην άσκηση συμμετέχουν τόσο έφεδροι όσο και στρατιώτες. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου 2022.

Home