Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Ε.Φ. Σε άσκηση ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα - Εκεί μεγαθήρια

Offsite Team -
11.04.2022 - 12:29

Η Ε.Φ. Σε άσκηση ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα - Εκεί μεγαθήρια

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών της ΕΦ,

Σε άλλη πολυεθνική άσκηση  συμμετείχε η Εθνική Φρουρά αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Η Κύπρος πρωταγωνίστησε στην πολυεθνική   άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων  «ΩΡΙΩΝ - 22» με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων Ειδικών Δυνάμεων από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Γαλλία, την Βουλγαρία και την Κύπρο και  παρατηρητών από την Αίγυπτο, την Αυστρία και το Μαυροβούνιο. Η άσκηση έγινε μεταξύ  28 Μαρτίου έως 08 Απριλίου 2022,

Η Εθνική Φρουρά (ΕΦ) συμμετείχε με δυο Αξιωματικούς για επάνδρωση του ασκούμενου επιτελείου και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων (ΟΕΕ) της Διοίκησης Καταδρομών (ΔΚΔ) και Ομάδα της Μοίρας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ), της Διοίκησης Ναυτικού (ΔΝ). Στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 07 Απριλίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στην Νέα Πέραμο Αττικής, την ΕΦ, εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, της Γενικής Επιθεώρησης Εθνικής Φρουράς.  

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η Άσκηση «ΩΡΙΩΝ-22», αποτελεί δραστηριότητα Μερικής Ανάπτυξης Δυνάμεων, για εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο, μέσω της συνεργασίας τμημάτων από τις συμμετέχουσες χώρες. 

Το σενάριο

Συγκεκριμένα το σενάριο περιλάμβανε την σχεδίαση και εκτέλεση αντικειμένων  Έρευνας – Διάσωσης μάχης, καθοδήγηση πυρών αεροπορίας και πυροβολικού, τακτική ελεύθερων σκοπευτών, συνεργασία με τα πληρώματα σκαφών σε θέματα διαδικασιών και κινήσεων των πλωτών μέσων για υποστήριξη των ειδικών επιχειρήσεων, εκτέλεση μη συναινετικής νηοψίας, εκκαθάριση εχθρικής ακτής και επιχείρηση διείσδυσης σε εχθρικής περιοχή με άλμα ελεύθερης πτώσης.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών της ΕΦ, αποτελεί μέρος της συνεχόμενης εκπαίδευσης  του προσωπικού των ΟΕΕ της ΔΚΔ και της ΔΝ, με τις Ειδικές Δυνάμεις φίλων και συμμαχικών κρατών και συμβάλει σημαντικά στην επαύξηση της μεταξύ τους διαλειτουργικότητας καθώς και της μαχητικής ικανότητας των τμημάτων, μέσων της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνικών γνώσεων.      

Home