Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η τελευταία μέρα στο Αζοφστάλ πριν την παράδοση

Offsite Team -
21.05.2022 - 22:45

Η τελευταία μέρα στο Αζοφστάλ πριν την παράδοση

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Συκλονίζει το βίντεο ενός Ουκρανού μαχητή στη χαλυβουργία Αζοφστάλ μία ημέρα πριν την παράδοσή τους στους Ρώσους.

Ο μαχητής κατέγραψε την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή της Μαριούπολης μετά από 12 εβδομάδες άμυνας.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ <<<

Η πεντάλεπτη ταινία, με υποβλητική μουσική επένδυση, δείχνει το αχανές εργοστάσιο και τους υπεράριθμους Ρώσους στρατιώτες. Ο τίτλος της: «Φρούριο Μαριούπολης: Η τελευταία μέρα στο Αζοφστάλ».

Η ταινία αναρτήθηκε στο Τelegram από τον σύμβουλο του δημάρχου της Μαριούπολης, Πετρ Αντριουσένκο.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε το εργοστάσιο από μέσα, που καταστράφηκε από ρωσικές βόμβες, από συνεχείς βομβαρδισμούς του πυροβολικού και ρουκέτες από τη θάλασσα. Στριφτές μεταλλικές ράβδοι, πηχάκια, διάφορες κατεστραμμένες βιομηχανικές κατασκευές και ο ανοιχτός ουρανός είναι ορατός στις τρύπες της βομβαρδισμένης βιομηχανικής κατασκευής.

SKAI

Πάνω από το Αιγαίο το ελληνικό drone που τρέμουν οι Τούρκοι!

Offsite Team -
02.07.2022 - 08:01

Πάνω από το Αιγαίο το ελληνικό drone που τρέμουν οι Τούρκοι!

To ελληνικό drone με το όνομα «ΑΡΧΥΤΑΣ» ξεκινά τις πτήσεις του για να πάρει τελική έγκριση.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται με βάση το χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει έναρξη των πειραματικών πτήσεων μέσα στο φθινόπωρο.

Οι πτήσεις αυτές θα γίνουν με ένα λειτουργικό μοντέλο υπό κλίμακα και παράλληλα θα οργανωθεί η γραμμή παραγωγής από την ΕΑΒ.

Το όλο πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2023 ή το πρώτο δίμηνο του 2024.

Στις παραπάνω ανακοινώσεις προέβη ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου της διαδικασίας υλοποίησης του προγράμματος, που έχει στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, εκ μέρους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Βάσει της, ανά τρίμηνο αξιολόγησης, των αρμοδίων, η υλοποίηση του προγράμματος εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Είναι σε εξέλιξη ο δομικός σχεδιασμός του συστήματος και, παράλληλα, η προμήθεια και ο έλεγχος συσκευών-υλικών για το προς παραγωγή σύστημα.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο και έως το τέλος Αυγούστου, θα συνεχιστούν οι προαναφερθείσες διαδικασίες. Ενώ ταυτόχρονα, προχωρούν οι προεργασίες για δεύτερο, αναβαθμισμένο σύστημα, με συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι, το έργο αποτελεί πρωτοβουλία και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Οικονομικών. Υλοποιείται, ως προς το ερευνητικό-σχεδιαστικό μέρος, με συνεργασία των Πανεπιστημίων «Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης», «Δημοκρίτειο Θράκης» και «Θεσσαλίας», καθώς και της ΕΑΒ. Η βιομηχανική παραγωγή αναλαμβάνεται από την ΕΑΒ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Home