Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κοινή άσκηση έρευνας αεροναυτικών δυνάμεων της ΚΔ & ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Offsite Team -
16.12.2022 - 09:15

Κοινή άσκηση έρευνας αεροναυτικών δυνάμεων της ΚΔ & ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η άσκηση έλαβε χώρα σε θαλάσσια περιοχή εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας - Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διεξήχθη την Πέμπτη (15/12), μεταξύ αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την κωδική ονομασία «CYPUSA 01/22». Η άσκηση έλαβε χώρα σε θαλάσσια περιοχή εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας - Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και περιελάμβανε σενάρια ημέρας και νύκτας.

Στην άσκηση συμμετείχαν ένα ελικόπτερο «ΜΗ-60S» του Αμερικανικού  Ναυτικού, ένα ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας,  η Άκατος «ΘΗΣΕΑΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το Παράκτιο Περιπολικό «ΤΣΟΜΑΚΗΣ» της Διοίκησης Ναυτικού, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και συντονισμό των μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Η εν λόγω άσκηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ σε θέματα που σχετίζονται με την Έρευνα και Διάσωση, και γενικότερα τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Home