Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μετά την παρέλαση … προέλαση «ΕΥΝΟΜΙΑ» στην ΑΟΖ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
20.09.2022 - 06:00

Μετά την παρέλαση … προέλαση «ΕΥΝΟΜΙΑ» στην ΑΟΖ

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν δυνάμεις από την Εθνική Φρουρά και την Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Κύπρος θωρακίζεται και στέλνει μηνύματα για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Τον Οκτώβριο σχεδόν αμέσως μετά τη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου θα  διεξαχθεί  η τετραμερής άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ». H άσκηση θα καταπιαστεί  με αντιμετώπιση πολλαπλών  απειλών αλλά και την  Έρευνα και Διάσωση.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν  δυνάμεις από την Εθνική Φρουρά και τις Ελληνικές, Ιταλικές και Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Σε διακλαδική άσκηση Ιορδανίας- ΗΠΑ η Εθνική Φρουρά (Βίντεο)<<<<

Σκοπός των δραστηριοτήτων της Τετραμερούς Άσκησης θα είναι η διατήρηση και βελτίωση της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των τεσσάρων χωρών και η ενίσχυση της κοινής ναυτικής και αεροπορικής παρουσίας στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, για την εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), του Εθιμικού Διεθνές Δίκαιου και του σεβασμού στους Κανόνες Δικαίου για ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Η «ΕΥΝΟΜΙΑ» θα αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς ασκήσεων που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία  συνεχίζει τις επαφές και σε διπλωματικό επίπεδο ώστε να βρεθούν και άλλοι συμπαίκτες για την Κυπριακή Δημοκρατία σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Home