Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Nέο Πεδίο Βολής στον Αναλυόντα / Κλείνει στο Τσέρι

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
24.10.2021 - 06:00

Nέο Πεδίο Βολής στον Αναλυόντα / Κλείνει στο Τσέρι

Ο σχεδιασμός για το νέο Πεδίο Βολής / Πού γίνεται περιβαλλοντική μελέτη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε διαδικασία σχεδιασμών για τα Πεδία Βολής βρίσκεται το Υπουργείο Άμυνας. Η Offsite πληροφορείται ότι το Υπουργείο Άμυνας υλοποιεί τα όσα κατατέθηκαν στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής για κλείσιμο του Πεδίου Βολής Τσερίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές αποφασίστηκε η κατασκευή νέου Πεδίου Βολής στην περιοχή Αναλυόντα - Πέρα Χωρίου. Ήδη, άρχισε η οριοθέτηση της περιοχής που θα ανεγερθεί το Πεδίο Βολής για τυφέκια. Ακολούθως θα γίνει δέσμευση των εκτάσεων γης που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του νέου Πεδίου Βολής. Στη συνέχεια θα αρχίσουν με επίταξη για την άμυνα και ασφάλεια του κράτους τα κατασκευαστικά έργα για να λειτουργήσει  το νέο Πεδίο Βολής.

Μιλώντας στην Offsite, o αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας ανέφερε ότι με βάση την πληροφόρηση που έτυχε η Επιτροπή το Πεδίο Βολής θα λειτουργήσει το 2023.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Γιατί φεύγουν από το Τσέρι

Ο λόγος που κλείνει το Πεδίο Βολής Τσερίου είναι τα  προβλήματα ασφάλειας και οχληρίας που προέκυψαν με την αύξηση του πληθυσμού και της επέκτασης της οικιστικής ζώνης στην περιοχή του πεδίου βολής.  Κάποια από τα σπίτια βρίσκονται 300 μέτρα από το Πεδίο Βολής.

Περιβαλλοντική μελέτη

Όπως πληροφορούμαστε, το Υπουργείο Άμυνας θα προκήρυξαν προσφορές για τη διεξαγωγή περιβαλλοντικής μελέτης αναφορικά με το Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου. Η περιβαλλοντική μελέτη γίνεται μετά τις διαμαρτυρίες που προέκυψαν από κατοίκους ότι « οι σφαίρες από πυροβόλα όπλα φτάνουν στις οικίες μας».

 

 

Home