Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ολοκληρώνεται η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ-12/2022»

Offsite Team
- 23.11.2022

Ολοκληρώνεται η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ-12/2022»

«Η μαχητική ισχύς και η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο»

Η Εθνική Φρουρά συμμετέχει, για έκτη συνεχή χρονιά, στην αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ-12/2022» η οποία διεξάγεται από 19 έως 25 Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με δημοσίευση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Η άσκηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Τριμερούς Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και αποτελεί το επιστέγασμα της σταθερής και αναβαθμισμένης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών.

Η Κύπρος συμμετέχει στην άσκηση με το ΠΓΥ «ΑΛΑΣΙΑ», 1 Ε/Π AW-139, Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και αξιωματικούς της Διοίκησης Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) στο επιτελείο Διοίκησης και Ελέγχου, γεγονός το οποίο παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής επιχειρησιακής συνεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς αεροναυτικών ασκήσεων.

Στο περιθώριο της άσκησης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δύο χωρών, καθώς επίσης και η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, για τη διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σήμερα, ταυτόχρονα με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, διεξήχθη η τελική φάση της άσκησης, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, ο οποίος συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την άρτια οργάνωση και εκτέλεσή της.

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη άσκηση, σε συνδυασμό με τις άλλες κύριες εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες, οι οποίες συγκαταλέγονται στους τιθέμενους στόχους του Εθνικού Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο», στον πυλώνα Ασφάλεια – Κράτος Δικαίου, αποδεικνύουν εμπράκτως ότι η μαχητική ισχύς και η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, επιβεβαιώνουν την ετοιμότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του σήμερα και εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις επιτυχούς διαχείρισης των προκλήσεων του αύριο.

 

Home