Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ρωσία σε Ελλάδα: Μην μεταφέρεται τους S-300 στην Ουκρανία

Offsite Team -
20.12.2022 - 14:42

Ρωσία σε Ελλάδα: Μην μεταφέρεται τους S-300 στην Ουκρανία

H Μόσχα παραχώρησε το αντιαεροπορικό σύστημα S - 300 στην Κύπρο, στα τέλη του περασμένου αιώνα,

Ενδεχόμενη παραχώρηση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S - 300, από τις Ελληνικές Αρχές, στην Ουκρανική Κυβέρνηση, αποτελεί επικίνδυνο βήμα για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος, προειδοποιεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κριμαία, Γκεόργκι Μουράτοφ.

Η τοποθέτηση του Ρώσου αξιωματούχου, έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζει πως η Ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραχωρήσει τους ρωσικούς πυραύλους S - 300 στην Ουκρανία, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταστήσουν στη θέση τους, αμερικανικές συστοιχίες Patriot.  

Ο Γκεόργκι Μουράτοφ έκαμε τις αναφορές στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο "Ria Novosti". Υπογράμμισε πως, μια τέτοια ενέργεια της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και επικίνδυνο βήμα για τα δικά της εθνικά συμφέροντα.

>>>>Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά: Ομπρέλα από 16 χώρες σε άμυνα και ασφάλεια<<<<

Τόνισε, παράλληλα, πως η Ελλάδα θα πρέπει να θυμάται ότι η Μόσχα παραχώρησε το αντιαεροπορικό σύστημα S - 300 στην Κύπρο, στα τέλη του περασμένου αιώνα, όταν ο ίδιος εκτελούσε χρέη πρεσβευτή της Ρωσίας στην Λευκωσία.  

Ο κύριος Μουράτοφ σημείωσε, παράλληλα, πως οι S - 300, δεν λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας, αφού είναι εξοπλισμένοι με ειδικό σύστημα αναγνώρισης "φίλου - εχθρού"

Πηγή: ΡΙΚ ΝEWS

Home