Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνεργάτης πρώην ΥΠΑΜ πήρε €14.000 για να δώσει απαλλαγές από Ε.Φ

Offsite Team -
20.05.2022 - 11:30

Συνεργάτης πρώην ΥΠΑΜ πήρε €14.000 για να δώσει απαλλαγές από Ε.Φ

Thumbnail
Πριν 15 χρόνια η υπόθεση - Τι λέει ο νυν Υπουργός Άμυνας

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης ανέφερε ότι σε συνεργασία με την Αστυνομία διερευνάται η υπόθεση για συνεργάτη που είχε σχέση με κάποιο άτομο από το Υπουργείο Άμυνας και το οποίο - σύμφωνα με δημοσίευμα - φέρεται να εξαπάτησε οικογένειες για απαλλαγή παιδιών τους από την στρατιωτική τους θητεία.

Σε δηλώσεις την Παρασκευή στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα, όπου μετέβη για την πολυεθνική άσκηση «Αργοναύτης 2022» ο κ. Πετρίδης κλήθηκε να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο πρώην υπάλληλος του Υπουργείου φέρεται να εξαπάτησε δύο οικογένειες αποσπώντας το συνολικό ποσό των 14 χιλιάδων ευρώ με σκοπό να εξασφαλίσει στα παιδιά τους απαλλαγή από την υποχρέωση εκπλήρωσης στρατιωτικής θητείας στην Εθνική Φρουρά.

«Είναι εις γνώση μου το θέμα. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας συνεργάτης, όχι υπάλληλος, πριν από περίπου 15 τόσα χρόνια, που είχε σχέση με κάποιο άτομο από το Υπουργείο Άμυνας» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι «η όλη υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα. Εχουμε δώσει όλα τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας στην Αστυνομία και διεξάγεται έρευνα σε συνεργασία».

ΚΥΠΕ

Πάνω από το Αιγαίο το ελληνικό drone που τρέμουν οι Τούρκοι!

Offsite Team -
02.07.2022 - 08:01

Πάνω από το Αιγαίο το ελληνικό drone που τρέμουν οι Τούρκοι!

To ελληνικό drone με το όνομα «ΑΡΧΥΤΑΣ» ξεκινά τις πτήσεις του για να πάρει τελική έγκριση.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται με βάση το χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει έναρξη των πειραματικών πτήσεων μέσα στο φθινόπωρο.

Οι πτήσεις αυτές θα γίνουν με ένα λειτουργικό μοντέλο υπό κλίμακα και παράλληλα θα οργανωθεί η γραμμή παραγωγής από την ΕΑΒ.

Το όλο πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2023 ή το πρώτο δίμηνο του 2024.

Στις παραπάνω ανακοινώσεις προέβη ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου της διαδικασίας υλοποίησης του προγράμματος, που έχει στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, εκ μέρους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Βάσει της, ανά τρίμηνο αξιολόγησης, των αρμοδίων, η υλοποίηση του προγράμματος εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Είναι σε εξέλιξη ο δομικός σχεδιασμός του συστήματος και, παράλληλα, η προμήθεια και ο έλεγχος συσκευών-υλικών για το προς παραγωγή σύστημα.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο και έως το τέλος Αυγούστου, θα συνεχιστούν οι προαναφερθείσες διαδικασίες. Ενώ ταυτόχρονα, προχωρούν οι προεργασίες για δεύτερο, αναβαθμισμένο σύστημα, με συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι, το έργο αποτελεί πρωτοβουλία και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Οικονομικών. Υλοποιείται, ως προς το ερευνητικό-σχεδιαστικό μέρος, με συνεργασία των Πανεπιστημίων «Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης», «Δημοκρίτειο Θράκης» και «Θεσσαλίας», καθώς και της ΕΑΒ. Η βιομηχανική παραγωγή αναλαμβάνεται από την ΕΑΒ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Home