Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΣΥΟΠ: Ανοίγει η λίστα για 3000 - Θα προσληφθούν αμέσως οι 200

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
03.02.2023

ΣΥΟΠ: Ανοίγει η λίστα για 3000 - Θα προσληφθούν αμέσως οι 200

Νέα προκήρυξη - Θέλουν να καλύψουν τις «τρύπες» - Λεπτομέρειες

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Εθνική Φρουρά είναι έτοιμη να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν από τον κατάλογο των 3000 Συμβασιούχων Οπλιτών που υπηρετούν αυτή τη στιγμή. Σήμερα Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023 στις 14:00 ανοίγει η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους και  όσες θέλουν να εργοδοτηθούν ως ΣΥΟΠ.

Όπως πληροφορούμαστε, αυτή τη στιγμή παραμένουν κενές 200 θέσεις και θα γίνει προσπάθεια κάλυψής τους. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ισχύσει μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στις 14:00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο στην προσπάθειά του να δώσει κίνητρα στους ΣΥΟΠ πέρασε νόμο ώστε να υπηρετούν ως Συμβασιούχοι Οπλίτες μέχρι το 42ο έτος της ηλικίας τους.  Βάση της προκήρυξης ένας η μια ΣΥΟΠ δικαιούται πρόσληψης εφόσον είναι κάτω των 32 ετών. Δηλαδή σύμφωνα με το νόμο τότε ένας η μια  ΣΥΟΠ που προσλαμβάνεται μπορεί να υπηρετήσει ως και 10 χρόνια ως οπλίτης.

Μέσω της προκήρυξης καλούνται άτομα που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. >>>>Δείτε ΕΔΩ ποιοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση.

>>>>Διαβάστε επίσης: Ε.Φ.: Ανοίγουν θέσεις για ΣΥΟΠ - Πληροφορίες<<<<

Αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της Κυβερνητικής Πύλης https://www.gov.cy/gr/, 

Για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, ο αιτητής θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος και ταυτοποιημένος χρήστης στην Κυβερνητική Πύλης https://www.gov.cy/gr/. Η ταυτοποίηση μπορεί να γίνει ως ακολούθως:

• ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο Gov.cy ή

• με φυσική παρουσία σε Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, προσκομίζοντας το Δελτίο Ταυτότητας.

Με το πέρας της υποβολής αιτήσεων, οι υποψήφιοι/ες, θα υποβληθούν σε Αθλητική Δοκιμασία για διαπίστωση της φυσικής τους κατάστασης και σε Στρατιωτική Δοκιμασία για να διαπιστωθεί η μαχητική τους ικανότητα. Οι εν λόγω Δοκιμασίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του μήνα Μαρτίου και οι υποψήφιοι/ες θα κληθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και μηνύματος SMS.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΟΠ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΠΛΙΤΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΟΠΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε μελέτη χωρλις να ρυθμιστεί νομοθετικά,  ώστε οι ΣΥΟΠ να μονιμοποιούνται ως υπαξιωματικοί. Με αυτό τον τρόπο θα  εξασφαλίζουν όλα τα ωφελήματα συνταξιοδοτικά και μη που προκύπτουν από το βαθμό. Αυτή τη στιγμή οι ΣΥΟΠ  είναι 3.000 και σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφαλίσαμε, συζητήθηκε η μονιμοποίηση αριθμού ΣΥΟΠ και όχι όλων με κριτήριο την επιτυχία σε εξετάσεις. Ο αρχικός στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά υπαξιωματικών που θα αποχωρήσουν. Ωστόσο συζητείται και η καθολική μονιμότητα των ΣΥΟΠ.

Home