Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα όπλα ακριβείας που στέλνουν οι Αμερικανοί στην Ουκρανία

Offsite Team -
11.05.2022 - 20:25

Τα όπλα ακριβείας που στέλνουν οι Αμερικανοί στην Ουκρανία

Παιχνίδια Πολέμου με τον Πέτρο Φανάρη

Παρακολουθείστε την εκπομπή «Παιχνίδια Πολέμου» από την πλατφόρμα της Digital.

H εκπομπή παρουσίασης στρατιωτικών και γεωπολιτικών θεμάτων αναλύει τα οπλικά συστήματα του παρόντος και του μέλλοντος, τα εξοπλιστικά προγράμματα των μεγάλων και μικρών στρατών του πλανήτη. 

Στην σημερινή εκπομπή:

  • Ρήγματα στο Ουκρανικό μέτωπο του Donbas
  • Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Παπάσναγια.
  • Οι Αμερικανοί στέλνουν APCWS στην Ουκρανία.
  • Βίντεο και δυνατότητες των οπλικών αυτών συστημάτων που κτυπούν με καθοδήγηση από Λέιζερ.

Υπογραφή Συμφωνίας για προμήθεια 6 ελικοπτέρων στην ΕΦ

Offsite Team -
24.06.2022 - 13:59

Υπογραφή Συμφωνίας για προμήθεια 6 ελικοπτέρων στην ΕΦ

Το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο H145M είναι ικανό να επιχειρεί σε απαιτητικό περιβάλλον ημέρα και νύχτα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας η υπογραφή της Συμφωνίας για Προμήθεια 6 Ελαφρών Επιθετικών Ελικοπτέρων H145Μ της εταιρείας Airbus Helicopters, με δικαίωμα εξάσκησης προαίρεσης για απόκτηση ακόμη 6. 

Το ελαφρύ επιθετικό ελικόπτερο H145M, ικανό να επιχειρεί σε απαιτητικό περιβάλλον ημέρα και νύχτα, θα ενισχύσει τις δυνατότητες της ΕΦ για ταχεία αντίδραση, εκπομπή μαζικών πυρών, προσβολή στόχων με ακρίβεια και εκτέλεση αποστολών εγγύς υποστήριξης και συλλογής πληροφοριών. 

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης τόνισε ότι, «αμετάθετός μας στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, με σύγχρονα μέσα, εξοπλισμό και δυνατότητες, για να αποτελεί μια αξιόπιστη αποτρεπτική και αμυντική δύναμη».

Ο κ. Πετρίδης πρόσθεσε ότι «Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα σε συνδυασμό με την αναθεωρητική τάση της Τουρκίας και την συνεχιζόμενη κατοχή δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμου. Οφείλουμε να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας και των πολιτών μας». 

Η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, κα Salina Grenet-Catalano εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσω αυτής της συμφωνίας θα ενδυναμωθεί η ασφάλεια και η περιφερειακή σταθερότητα και ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή άμυνα και η διμερής εταιρική αμυντική συνεργασία. 

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας ο ΓΔ κ. Ανδρέας Λουκά και εκ μέρους της AirbusHelicopters o Εκτελεστικός  Αντιπρόεδρος κ. Olivier Michalon. 

Home