Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θανατηφόρα Ε.Φ.: Εκκρεμούν 3 έρευνες - Αναμονή από Ιταλία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
05.09.2022

Θανατηφόρα Ε.Φ.: Εκκρεμούν 3 έρευνες - Αναμονή από Ιταλία

Σε αναμονή η Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε εκκρεμότητα παραμένουν εδώ και πολλούς μήνες οι έρευνες της Αστυνομίας για τα τρία θανατηφόρα δυστυχήματα που επισυνέβησαν στην Εθνική Φρουρά και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου 32 ετών τέως από τη Λεμεσό την Τρίτη 25 Μαϊου 2021. Της ΣΥΟΠ Νάταλυς Νεοφύτου 27 ετών που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα εν ώρα καθήκοντος την Πέμπτη 12 Μαϊου 2022 και του 27χρονου Παναγιώτη Γιαννιού ο οποίος είχε τραυματιστεί όταν πραγματοποίησε άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα.

Ο 27χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, όπου στις 29 Ιουνίου 2022 άφησε την τελευταία του πνοή.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

>>>>Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά: Οι 11 τραγωδίες που την πληγώνουν<<<<

Έτοιμοι για Ιταλία

Η Αστυνομία αναμένει σινιάλο από τις ιταλικές Αρχές ώστε να μεταβούν στην έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας του ελικοπτέρου από το οποίο έγινε η μοιραία πτώση του Παναγιώτη Γιαννιού. Ήδη, έχει σταλεί νομική συνδρομή στην Ιταλία για να ταξιδέψουν μαζί με το μαύρο κουτί οι ανακριτές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι Ιταλοί ειδικοί εντός τριών ημερών θα μπορούν να δώσουν τα αποτελέσματα και η έρευνα να λάβει τον δρόμο της.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος για το θάνατο λοχία

Όσον αφορά με το θάνατο του λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η διερεύνηση της υπόθεσης σύμφωνα με αστυνομικές πηγές καθυστέρησε διότι έπρεπε να γίνουν εξειδικευμένες εξετάσεις στο σχοινί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το σχοινί είχε σταλεί σε εξειδικευμένο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Οι εξετάσεις της υπόθεσης ολοκληρώθηκαν και ο φάκελος θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

Έρευνα από εμπειρογνώμονα της Τροχαίας

Αναφορικά με το τραγικό τροχαίο σε εκπαιδευτική άσκηση και το θάνατο της ΣΥΟΠ Νάταλυς Νεοφύτου πληροφορίες της Offsite News αναφέρουν ότι οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν ενώ έγινε και μια εξειδικευμένη έρευνα από εμπειρογνώμονα της Τροχαίας. Σύντομα ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί από το Νομικό Τμήμα του Αρχηγείου Αστυνομίας στη Νομική Υπηρεσία.

Η Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας όπως πληροφορούμαστε αναμένουν  να περατωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας ώστε να προβεί στις δικές της έρευνες. Πάντως, από την Αστυνομία στέλνεται το μήνυμα ότι πρόκειται για δύσκολες έρευνες και πρέπει να γίνουν με τον ορθό τρόπο.

Home