Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θάνατος 27χρονης ΣΥΟΠ: Προέκυψαν νέες καταθέσεις από την έρευνα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.06.2022

Θάνατος 27χρονης ΣΥΟΠ: Προέκυψαν νέες καταθέσεις από την έρευνα

Ολοκληρώνεται το αστυνομικό πόρισμα και πάει στον Γενικό Εισαγγελέα - Αναμονή στην Εθνική Φρουρά

Του Γιώργου Μιιχαηλίδη

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της βρίσκεται η αστυνομική έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία που συγκλόνισε την Εθνική Φρουρά στις 12 Μαϊου 2022 με θύμα την 27χρονη ΣΥΟΠ Νάταλη Νεοφύτου από την Πάφο. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην OffsiteNews ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψαν στοιχεία που οδηγούν σε άλλες δυο σημαντικές καταθέσεις για την έκβαση του πορίσματος  που πρέπει να ληφθούν.

Με τη λήψη αυτών των καταθέσεων το συντομότερο δυνατό,  θα απομένει μόνο η ιατροδικαστική έκθεση για να ενσωματωθεί στα στοιχεία που θα  διαμορφώσουν το τελικό αστυνομικό πόρισμα με την εισήγηση της Αστυνομίας.

Το εν λόγω πόρισμα θα σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος θα αποφανθεί εάν απαιτούνται νέες καταθέσεις και θα καταρτίσει τα τελικά αδικήματα και ποια θα είναι. Ίσως όμως ο Γενικός Εισαγγελέας να ζητήσει και τη λήψη περαιτέρω καταθέσεων.

Εξάλλου, η Εθνική Φρουρά αναμένει το τέλος των αστυνομικών ερευνών για να προχωρήσει στη δική του έρευνα.  Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού είναι ο ερευνών λειτουργός που θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς με θύμα 27χρονη ΣΥΟΠ.

>>>>Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά: Οι 11 τραγωδίες που την πληγώνουν<<<<

Τα γεγονότα

Κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται στις 11:00πμ της 12ης Μαϊου  ανατράπηκε το όχημα τύπου τζιπ στο οποίο επέβαινε η ΣΥΟΠ μαζί με δόκιμο έφεδρο αξιωματικό και κληρωτό οπλίτη.

Η 27χρονη, που καθόταν στο πίσω μέρος του οχήματος εκτινάχθηκε  με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από αυτό. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου παρά τις προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.  

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής που διενέργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπεττα και Ορθόδοξος Ορθόδοξου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο θάνατος της νεαρής οφείλεται σε πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων, λόγω του οδικού τροχαίου δυστυχήματος.

Home