Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ: Πήγε στην Ρώμη και παραδίδει ισχυρό deal με Ιταλία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
18.01.2023 - 06:40

ΥΠΑΜ: Πήγε στην Ρώμη και παραδίδει ισχυρό deal με Ιταλία

Aπόλυτα κερδισμένη από το ταξίδι στην Ρώμη του ΥΠΑΜ η Κυπριακή Δημοκρατία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Κυπριακή Δημοκρατία βγαίνει απόλυτα κερδισμένη από την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη στην Ρώμη. Ο Υπουργός βρίσκεται από χθες Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 στην ιταλική πρωτεύουσα και θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του  Γκουίντο Κροσέτο που είναι ο νέος Υπουργός Άμυνας στην Κυβέρνηση της Πρωθυπουργού Georgia Meloni.

Αποκλειστικές πληροφορίες της Offsite News, αναφέρουν ότι ο κ. Πετρίδης μαζί με τον Ιταλό Υπουργό θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες διμερούς συμφωνίας με την Ιταλία που διευρύνει τις σχέσεις συνεργασίας στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο Κυπριακής Δημοκρατίας και Ιταλίας. Η συμφωνία που αποτελεί σημαντικό γρανάζι  στην αμυντική πολιτική του Υπουργείου, θα υπογραφεί τον επόμενο μήνα. Μέσω της συμφωνίας θα ενισχυθεί η αύξηση των συνεκπαιδεύσεων και η  ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο  χωρών. Τον επόμενο μήνα τη συμφωνία θα υπογράψει είτε ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ  Δημόκριτος Ζερβάκης, είτε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Φ. (κλαδάρχης) με αντίστοιχο στέλεχος των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων.

>>>>>Διαβάστε επίσης: Μετά το deal με Σέρβους ο Πετρίδης είδε και τον Πρέσβη<<<<

Απ’εκεί και πέρα στην Ρώμη ο κ. Πετρίδης θα συζητήσει όπως έγραψε η Offsite News «το συντονισμό και τη συνεργασία για αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα, θα γίνει συζήτηση και για την άσκηση EYNOMIA 2023 που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή Ιταλίας, Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελλάδας και Γαλλίας.

Ο κ. Χαράλαμπος Πετρίδης  συνοδεύεται στην Ρώμη από διπλωματική  αποστολή. 

 

Home