Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ: Συζητήσεις για αμυντική συνεργασία & εξοπλισμούς στο Ισραήλ

Offsite Team -
11.08.2022 - 15:07

ΥΠΑΜ: Συζητήσεις για αμυντική συνεργασία & εξοπλισμούς στο Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ - Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11 Αυγούστου 2022, στο Τελ Αβίβ, επίσημη συνάντηση του Υπουργού Άμυνας με τον Ισραηλινό ομόλογό του. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, την υλοποίηση του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας, την εξελισσόμενη συνεργασία στους εξοπλισμούς, την τριμερή συνεργασία μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας, τη συνεχιζόμενη ένταση στην περιοχή, καθώς και τις τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

θ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις με ρουκέτες και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα. Εξέφρασε βαθιά λύπη για τις ανθρώπινες απώλειες και τους τραυματίες, χαιρέτισε θερμά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και σημείωσε τον καθοριστικό ρόλο της Αιγύπτου στη διαμεσολάβηση.

η

Συναντήθηκε επίσης με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Κράτους του Ισραήλ, συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν θέματα συνεργασίας και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Πανάγιο Τάφο. Στη συνάντηση με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’, συζήτησαν θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και γενικότερα τον Ελληνισμό.

ι

Στο περιθώριο των συναντήσεων, ο κ. Πετρίδης μετέβη στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Yad Vashem, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος και ακολούθως στο Συμμαχικό Κοιμητήριο στην πόλη Ράμλα, όπου απέδωσε τις οφειλόμενες τιμές στους 11 Κύπριους πεσόντες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που βρίσκονται θαμμένοι εκεί.

Home