Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ:Η Κύπρος ενεργεί ως πυλώνας σταθερότητας για την Α. Μεσόγειο

Offsite Team -
24.11.2022 - 10:44

ΥΠΑΜ:Η Κύπρος ενεργεί ως πυλώνας σταθερότητας για την Α. Μεσόγειο

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο της Κυπριακής Πολεμικής Αεροπορίας που διεξάγεται σε παραλιακό ξενοδοχείο στη Λάρνακα

Η Κύπρος ενεργεί πάντοτε ως πυλώνας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συνεργάζεται με αυτούς που έχουν τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι μόνο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις στο 1ο Συνέδριο της Κυπριακής Πολεμικής Αεροπορίας που διεξάγεται σε παραλιακό ξενοδοχείο στη Λάρνακα, ο Υπουργός ανέφερε ότι «πρόκειται για το πρώτο διήμερο αεροπορικό συνέδριο που γίνεται στην Κύπρο, με τη συμμετοχή πέραν από 13 χώρες».

>>>Δείτε ακόμη: ΓΕΕΦ -«ΜΕΔΟΥΣΑ-12/2022» η μεγαλύτερη αποστολή στελεχών & μέσων

 

«Ενεργούμε και βλέπουμε στη συνολική διάσταση, τις νέες τεχνολογίες και μέσα από την εμπειρία και των ξένων χωρών, βλέπουμε με πιο τρόπο μπορεί να αυξηθεί η διακλαδικότητα αλλά και το μέλλον και τις μελλοντικές κινήσεις και συνεργασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε.

Πρόσθεσε ότι «βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η εξωστρέφεια της Εθνικής Φρουράς είναι δεδομένη, έχουμε συνάψει συμφωνίες με πέραν από 15 χώρες και είναι ξεκάθαρο ότι η Εθνική Φρουρά πλέον συνεργάζεται με πολλές χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αυτός, συνέχισε «είναι ο στόχος μέσα στα πλαίσια πάντοτε του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, για να μπορούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες. Φυσικά υπάρχουν τεράστια πλεονεκτήματα που μπορούμε να αποκομίσουμε» είπε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η διεξαγωγή του Συνεδρίου στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε γείτονες, ο Υπουργός Αμυνας είπε πως «είναι δεδομένη η παραβατικότητα της Τουρκίας αλλά και η προκλητικότητα της. Εμείς εμμένουμε στη διπλωματία, εμμένουμε στο Διεθνές Δίκαιο, εμμένουμε να επιμένουμε σ’αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουμε δηλαδή να προσπαθούμε να εξαντλήσουμε τη διπλωματία».

Σημείωσε ακόμα ότι εμμένουμε «μέσα από τις φίλες χώρες να δίνουμε το στίγμα μας ότι εμείς είμαστε εδώ για συνεργασία, εμείς πάντοτε ενεργούμε ως πυλώνας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και εμείς πάντοτε θα συνεργαζόμαστε με αυτούς που έχουν τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο».

ΚΥΠΕ

Home