Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΑΜ:Πολυσχιδής συνεργασία με 4 χώρες για την ασφάλεια Μεσογείου

Offsite Team -
19.01.2023 - 13:56

ΥΠΑΜ:Πολυσχιδής συνεργασία με 4 χώρες για την ασφάλεια Μεσογείου

Τα κέρδη από την επίσκεψη Χ. Πετρίδη στην Ρώμη

Την ανάγκη η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου να χαρακτηριστεί ως περιοχή ειδικού ναυτικού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεδειξε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης από την Ρωμη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη εργασίας. 

Ο Υπουργός συναντήθηκε με το νέο Υπουργού Άμυνας της Ιταλίας Γκούιντο Κροσέττο. Σε δήλωσή του ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι «συζητήσαμε θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και την ασφάλεια της Μεσογείου». Όπως είπε, «σε αυτό το πλαίσιο Κύπρος και Ιταλία μαζί με τις Γαλλία και Ελλάδα, έχουν εγκαθιδρύσει την τετραμερή πρωτοβουλία QUAD. Με τον Ιταλό ομόλογο μου συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης αυτής της πρωτοβουλίας. Ανέδειξα την ανάγκη ώστε η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου χαρακτηριστεί ως περιοχή ειδικού ναυτικού ενδιαφέροντος της ΕΕ».

>>>>Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ: Με ανοιχτή ατζέντα στην Ρώμη - Πινελιές για νέες συμφωνίες<<<<

Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «είχα επίσης τη χαρά να επισκεφθώ το Στρατηγείο της Ευρωπαϊκής Ναυτικής Επιχείρησης IRINI. Η  επιχείρηση επιτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης. Είμαι περήφανος γιατί η ΚΔ στήριξε από την αρχή την πρωτοβουλία και συμμετέχει σε αυτή με προσωπικό της Εθνικής Φρουράς».

 

Home