Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

1,178 πρόστιμα σε 48 ώρες - Τα 670 για ταχύτητα

Offsite Team
- 23.10.2022

1,178 πρόστιμα σε 48 ώρες - Τα 670 για ταχύτητα

Αναλυτικά οι καταγγελίες της Αστυνομίας

Συνολικά 1,178 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη της Τροχαίας, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. της Παρασκευής 21/10/22 και 6π.μ. σήμερα Κυριακή 23/10/2022, στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και της νεανικής παραβατικότητας.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Από αυτές ξεχωρίζουν 670 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και 111 καταγγελίες για παραβίαση σήματος τροχαίας.

Άξιες αναφοράς είναι επίσης και οι καταγγελίες 89 οδηγών για οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας, καθώς και 53 οδηγών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Εξάλλου, καταγγέλθηκαν 23 οδηγοί για οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου).

Επιπρόσθετα, προέκυψαν άλλες 232 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Μοναδικός στόχος, η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Home