Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

12 χρόνια στο κελί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Offsite Team -
09.09.2022 - 10:42

12 χρόνια στο κελί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Παράλληλα απαγορεύτηκε η εργοδότηση του κατηγορουμένου σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά

Συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη αυτή των 12 ετών, επέβαλε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε κατηγορούμενο, ο οποίος κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας, κρίθηκε ένοχος και στις 6 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου προσώπου. Το Κακουργιοδικείο εξέδωσε επίσης διάταγμα για παραπομπή του κατηγορούμενου στην Αρχή Εποπτείας, το οποίο θα ισχύει τόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του στις Κεντρικές Φυλακές όσο και για χρονικό διάστημα 3 ετών μετά από την αποφυλάκισή του. Σημειώνεται ότι, στην Αρχή Εποπτείας παραπέμπονται πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων προσώπων και σκοπός της Αρχής είναι η αξιολόγηση των καταδικασθέντων και η επανένταξή τους στην κοινωνία.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Περαιτέρω, εκδόθηκε από το Δικαστήριο διάταγμα απαγόρευσης εργοδότησης του κατηγορουμένου σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά αλλά και διάταγμα απαγόρευσης του να διαμένει σε χώρο, ο οποίος γειτνιάζει με οργανωμένους χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά για περίοδο 15 ετών.

Κρίνοντας όλους τους μάρτυρες της Κατηγορούσας Αρχής ως αξιόπιστους, το Δικαστήριο, στην πολυσέλιδη απόφασή του για την ποινή, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Τα σεξουαλικά αδικήματα, ως εκ της φύσεως τους, μειώνουν και καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εξευτελίζοντας την ανθρώπινη υπόσταση του θύματος, στιγματίζοντας πολλές φορές ακατάλυτα και κατά τρόπο απρόβλεπτο τη ζωή του και τον ψυχικό του κόσμο […] ειδικά για τις περιπτώσεις όπου το θύμα είναι παιδί. […] Τα αδικήματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις των θεμελιακών δικαιωμάτων των παιδιών, όσον αφορά στην προστασία και τη φροντίδα, που είναι αναγκαίες για την ευημερία τους […]».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρίστανε υπάλληλο τράπεζας και τσέπωσε 18.000 ευρώ

Το Δικαστήριο συνεχίζει δε, καταγράφοντας:

«Τα Δικαστήρια έχουν ευθύνη, με τις ποινές που επιβάλλουν για τέτοια αδικήματα, στο πλαίσιο πάντα και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε υπόθεσης, να συμβάλλουν στην προστασία των παιδιών από τέτοιες απαράδεκτες και ειδεχθείς συμπεριφορές. Η φύση των αδικημάτων, με τα ιδιαίτερα γεγονότα κάθε υπόθεσης, συνηγορούν υπέρ της επιβολής αποτρεπτικών ποινών, αφού προέχει η προστασία του έννομου αγαθού της ανηλικότητας από τέτοιες συμπεριφορές, οι οποίες προσβάλλουν την αγνότητα της παιδικής ηλικίας».

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Ιουλίου 2021.

Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της φύσης της υπόθεσης και της ηλικίας του θύματος.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκαν η κα Μαρίνα Μασούρα, Δικηγόρος της Δημοκρατίας και η κα Ηράκλεια Ζησίμου, Δικηγόρος.     

Home