Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

300 πρασινοφρουροί Νουρή: Κάποιοι θα οπλοφορούν - Επόμενα βήματα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
28.11.2022

300 πρασινοφρουροί Νουρή: Κάποιοι θα οπλοφορούν - Επόμενα βήματα

Τρέχουν οι διαδικασίες και για αγορά 40 οχημάτων - 302 υπέβαλαν αίτηση μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Αστυνομία «τρέχει» τις διαδικασίες με σκοπό να προσληφθούν οι 300 ειδικοί αστυνομικοί «πρασινοφρουροί» που θα αναλάβουν καθήκοντα στην Πράσινη Γραμμή . Οι συμβασιούχοι ειδικοί αστυνομικοί θα αναλάβουν καθήκοντα σε όλο το εύρος της γραμμής αντιπαράταξης μήκους 300 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την πρόσληψη των 300 συμβασιούχων ειδικών αστυνομικών θα ανέλθει στα 7.5 εκατομμύρια ευρώ.

Το Αρχηγείο Αστυνομίας ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 ότι έδωσε παράταση στην υποβολή αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022.

Μέχρι την Πέμπτη έγιναν 302 αιτήσεις κάτι που δείχνει ότι οι υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση τα τελευταία 24ωρα.Αστυνομική πηγή ανέφερε στην Offsite News ότι το ενδιαφέρον θα αυξηθεί στις επόμενες μέρες.

>>>>Διαβάστε επίσης: «Άναψαν» οι πρώτες κάμερες στην «πράσινη γραμμή» για μετανάστες<<<<

Θα περάσουν από δοκιμασίες

Η Offsite News παρουσιάζει τα επόμενα βήματα μέχρι την πρόσληψη των 300. Όλοι όσοι υπέβαλαν ή θα υποβάλουν αίτηση θα περάσουν από αθλητικές δοκιμασίες για να επιλεγούν οι κατάλληλοι. Αυτοί που θα επιβιώσουν θα μπουν στα πιο δύσκολα την βασική εκπαίδευση έξι εβδομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμβασιούχοι ειδικοί αστυνομικοί θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Για τις προσλήψεις θα εφαρμοστεί το μοντέλο των Συμβασιούχων Οπλιτών αφού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με απαραίτητη προϋπόθεση οι πρώτοι 300 που θα αιτηθούν θέση να πληρούν τα κριτήρια  (μεταξύ άλλων η γνώση αγγλικής γλώσσας) Θα ισχύσει κατάλογος διάρκειας ενός έτους και μέσω του καταλόγου θα καλύπτονται οι ανάγκες.

Εάν για παράδειγμα, οι πρώτοι 375 αιτητές πληρούν τα κριτήρια θα προσληφθούν οι 300 και οι υπόλοιποι 75 δεν θα «καούν» αλλά ανά πασα στιγμή μπορεί να κληθούν αναπληρώνοντας κενά. Ο Αρχηγός Αστυνομίας με τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Δικαιοσύνης θα μπορεί να παύσει οποιονδήποτε εάν η απόδοσή του δεν ικανοποιεί. Παράλληλα, κενά μπορεί να δημιουργηθούν από την αυτόβουλη φυγή οποιουδήποτε.

Με οπλισμό αριθμός συμβασιούχων

Όπως πληροφορούμαστε, αριθμός συμβασιούχων αστυνομικών θα φέρει οπλισμό, ανάλογα με τα καθήκοντά τους άρα η εκπαίδευσή τους θα επεκταθεί και σε αυτό τον τομέα. Ταυτοχρόνως, η Αστυνομία βρίσκεται σε διαδικασία για να αποκτήσει και αριθμό στόλου σε οχήματα για τις ανάγκες της ειδικής αυτής ομάδας. Λόγω του γεγονότος ότι οι συμβασιούχοι αστυνομικοί θα κινούνται και σε ανωμαλα εδάφη η Αστυνομία θέλει να προμηθευτεί 40 οχήματα 4χ4.

Σημειώνεται ότι:

  • Οι συμβασιούχοι ειδικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών Μετανάστευσης.
  • Ο αριθμός τους θα ανέρχεται στους 300 και η εποπτεία τους θα ανατεθεί σε λοχίες.
  • Οι συμβασιούχοι θα προσληφθούν για περίοδο 18 μηνών και θα μπορεί να ανανεωθεί για άλλους 10 μήνες.
  • Τα καθήκοντά τους θα αφορούν:

(α)Επιτήρηση σημείων διέλευσης παράτυπων μεταναστών κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

(β)Τον έλεγχο των παράτυπων μεταναστών και παράνομης εργοδότησης. Τη μεταφορά και συνοδεία παράτυπων μεταναστών.

(γ)Την περιφρούρηση και φύλαξη των κέντρων υποδοχής η φιλοξενίας αιτητών ασύλου, των χώρων κράτησης και τις διαδικασίες απέλασης παράτυπων μεταναστών.  

Home