Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αναδρομική προαγωγή για 16 ανώτερους αξιωματικούς

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
27.01.2023

Αναδρομική προαγωγή για 16 ανώτερους αξιωματικούς

Στέφη Δράκου και Αρχηγός Αστυνομίας αποφάσισαν τι θα γίνει μετά την απόφαση του Δικαστηρίου.

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα κενά που παρατηρούνται στις θέσεις των αξιωματικών «πονοκεφαλιάζουν» την ηγεσία της Αστυνομίας. Το δικαστικό «χαστούκι» με τους 21 ανώτερους αξιωματικούς που έχασαν το βαθμό τους μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου αναγκάζει τον Αρχηγό Αστυνομίας, αλλά και  την Υπουργό Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου να βρουν λύσεις. Οι 16 από αυτές τις προαγωγές (από τις 08 Σεπτεμβρίου 2017) έπεσαν παραμονές Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου 2023.

O Aρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου ερωτηθείς από την Οffsite News «ανέφερε ότι βλέπουμε το θέμα με την Υπουργό και σύντομα θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση». Όπως όμως πληροφορείται η Offsite News, βρέθηκε η φόρμουλα και οι 16 θα λάβουν αναδρομικά την προαγωγή τους. Δηλαδή θα αποκτήσουν την προαγωγή τους με τη μέθοδο των επιπρόσθετων θέσεων αξιωματικών που δικαιούται  το Υπουργείο και η ηγεσία της Αστυνομίας να προσφέρει. Με τον τρόπο αυτό κάποιοι αξιωματικοί που προήχθησαν το 2015 και έχασαν την προαγωγή τους το 2022 θα επανακτήσουν το βαθμό τους, άρα και τα ωφελήματά τους  χωρίς να επηρεάζονται άλλοι συνάδελφοί τους.

Εφόσον όμως ανάμεσα στους 16 συμπεριλαμβάνονται και αφυπηρετήσαντες ίσως να μην πάρουν την προαγωγή και να δοθεί σε κάποιους που προσέφυγαν και είναι εν ενεργεία.

Η απόφαση του Δικαστηρίου επηρεάζει τρανταχτά ονόματα αξιωματικών που επιστρέφουν στο χαμηλότερο βαθμό όπως: Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Γεώργιος Χινινός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου, Νίκος Τσαππής, ο Διοικητής της Λιμενικής, Μιχάλης Κατσουνωτός και ο Διευθυντής ασφάλειας αεροδρομίων στο Αρχηγείο Αστυνομίας, Γιαννάκης Ξάνθου. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Έπεσαν 16 προαγωγές: «Σεισμός» στην Αστυνομία -Ίσως έφεση<<<<

Ωστόσο, θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου όπου η προαγωγή στο βαθμό του Αστυνόμου Β΄, απαιτεί τη  συμπλήρωση τριετούς υπηρεσίας στο βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου και την  απουσία τιμωρίας για πειθαρχικό αδίκημα με ποινή μεγαλύτερη από αυστηρή επίπληξη, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διετίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες αποκαταστάθηκαν με αναδρομική προαγωγή τέσσερις ανώτεροι Αξιωματικοί που κατείχαν τους βαθμούς Αστυνόμου Α΄ Αστυνόμου Β’ και στο Βαθμό του Ανώτερου Αστυνόμου. Παράλληλα, αποκαταστάθηκε και ο διορισμός του Βοηθού Αρχηγού Γιαννάκη Γεωργίου από τις 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Home