Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανδρέου: Ενώπιον δικαστηρίου τα 4 πρόσωπα για πολιτογραφήσεις

Offsite Team -
26.07.2022 - 13:24

Ανδρέου: Ενώπιον δικαστηρίου τα 4 πρόσωπα για πολιτογραφήσεις

Στο Δικαστηρίο στις 12/9 τέσσερα φυσικά πρόσωπα για πολιτογραφήσεις επενδυτών, είπε ο Χρ. Αντρέου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας θα βρεθούν στις 12 Σεπτεμβρίου του 2022 τέσσερα φυσικά πρόσωπα, σε υπόθεση που αφορά ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, η ημερομηνία της υπόθεσης έχει καθοριστεί για ακρόαση στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ σημείωσε ότι τα κατηγορητήρια έχουν ήδη επιδοθεί στους τέσσερις εμπλεκόμενους.

Πρόκειται για ποινική υπόθεση που αφορά τόσο στο επίμαχο ρεπορτάζ του Al Jazeera, όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Το κατηγορητήριο αποτελείται από πέντε κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα συνομωσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και στον επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι η καταχώριση της ποινικής υπόθεσης έγινε μέσα Ιουλίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με σκοπό την παραπομπή της στο Κακουργιοδικείο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η Νομική Υπηρεσία εφιστά την προσοχή στην αναγκαιότητα αποφυγής δημοσιοποίησης ευαίσθητων λεπτομερειών της υπόθεσης, για σκοπούς προστασίας όλων των διαδικασιών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, περιλαμβανομένου του τεκμηρίου αθωότητας, και τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία για προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο τον Οκτώβριο του 2020 από το δίκτυο Al Jazeera οδήγησε στην άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος από την Κυβέρνηση.

 

ΚΥΠΕ

Home