Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανώτατο: Ανεπαρκής η ποινή για θανατηφόρο - Αυξήθηκε σε 2.5 έτη

Offsite Team -
02.12.2022 - 13:11

Ανώτατο: Ανεπαρκής η ποινή για θανατηφόρο - Αυξήθηκε σε 2.5 έτη

Έγινε δεκτή έφεση του Γενικού Εισαγγελέα

Δεκτή έκανε ομόφωνα χθες το Ανώτατο Δικαστήριο την Έφεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για ανεπάρκεια της επιβληθείσας ποινής υπό του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που επεσυνέβη στις 04.05.22 στην Αγία Νάπα με θύμα Σουηδή υπήκοο 45 ετών.

Το θύμα βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές μαζί με το ανήλικο κοριτσάκι της ηλικίας 5 ετών. Η άτυχη Σουηδή κατά την προσπάθειά της να διασταυρώσει στην Λεωφόρο Νησί στην Αγία Νάπα επί ελεγχόμενης ορθά σηματοδοτημένης διάβασης πεζών, παρασύρθηκε από διερχόμενο μηχανοκίνητο όχημα τύπου Buggy που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, Άγγλος υπήκοος, ηλικίας 26 ετών. Ο οδηγός του Buggy είχε συγκρουστεί αρχικά με όχημα που ανέμενε την πεζή να διασταυρώσει και στη συνέχεια συγκρούστηκε βίαια με το θύμα εκτινάσσοντας το μέτρα μακριά. Ο κατηγορούμενος οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή αφήνοντας το θύμα του αβοήθητο.

>>>>Διαβασστε επίσης: Κληρίδης: Εν μια νυκτί κατάργησαν βασικούς κανόνες<<<<

Το Δικαστήριο Αμμοχώστου είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση του δικαιώματος άδειας οδήγησης για 18 μήνες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έδωσε άμεσα οδηγίες για άσκηση έφεσης για ανεπάρκεια της ποινής. Το Ανώτατο Δικαστήριο την 1η Δεκεμβρίου 2022 έκανε δεκτή την έφεση και  αύξησε την ποινή σε 2,5 χρόνια φυλάκιση στέλνoντας τα ανάλογα μηνύματα προς την κοινωνία ότι οι προκλητικές, εγωιστικές οδηγικές συμπεριφορές, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση ανθρώπινων ζωών, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα.

Για τον Γενικό Εισαγγελέα εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Ανώτερος Δημόσιος Κατήγορος Θανάσης Παπανικολάου.

Home