Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντίστροφη μέτρηση - Ανακοινώνονται οι Βοηθοί Αρχηγοί Αστυνομίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
05.12.2022

Αντίστροφη μέτρηση - Ανακοινώνονται οι Βοηθοί Αρχηγοί Αστυνομίας

Στο κάδρο βρίσκονται τα ονόματα Ι. Ιωάννου - Μ. Χριστοφίδη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Μετά από αρκετούς  μήνες καθυστέρησης θα καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται στις θέσεις των Βοηθών Αρχηγών Αστυνομίας και δυσχεραίνουν το έργο της ηγεσίας της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite,  στο γραφείο της Υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου βρίσκονται τα ονόματα των βασικών υποψηφίων για την κάλυψη των δυο κενών θέσεων Βοηθού Αρχηγού. Σημειώνεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 διορίστηκε Βοηθός Αρχηγός στον κλάδο Επιχειρήσεων ο Γιαννάκης Γεωργίου.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές εντός εβδομάδας αναμένεται να τρέξουν οι εξελίξεις και να υπάρξουν ανακοινώσεις. Αυτή τη στιγμή προκρίνονται τα ονόματα των ανώτερων αξιωματικών Ιάκωβου Ιωάννου και Μάριου Χριστοφίδη. Ωστόσο, τις δικές τους πιθανότητες έχουν και 1-2 άλλοι αξιωματικοί.

Σημειώνεται ότι με βάση τον Περί Αστυνομίας Νόμο δικαίωμα να διεκδικήσουν την προαγωγή τους όλοι οι Ανώτεροι Αστυνόμοι που βρίσκονται σε αυτό το βαθμό για 2 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση όμως τον τελικό λόγο έχει η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου.

>>>>Διαβάστε επίσης: Προαγωγές Βοηθών Αρχηγών Αστυνομίας… με δόσεις<<<<

Με βάση τον Περί Αστυνομίας Νόμο οι θέσεις Υπαρχηγού στην Αστυνομία είναι 4: Βοηθός Αρχηγός υπεύθυνος για τον κλάδο Επιχειρήσεων, Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Εκπαίδευσης. (τη θέση κατείχε ο Γεώργιος Φράγκος), Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Διοίκησης (τη θέση κατέχει ο Χριστόφορος Μαυρομμάτης) και Βοηθός Αρχηγός για τον κλάδο Υποστήριξης (τη θέση κατείχε ο Πανίκος Αντωνίου). 

Τους τελευταίους μήνες λόγω της αφυπηρέτησης των δυο Βοηθών Αρχηγών (Φράγκος, Αντωνίου και διορισμού του Δ. Δημητρίου στο δεύτερο τη τάξει αξίωμα της Αστυνομίας)  τα τέσσερα χαρτοφυλάκια μοιράζονταν ο Υπαρχηγός Δ. Δημητρίου και ο Χρ. Μαυρομμάτης.

Home