Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απάτες μέσω Διαδικτύου: Χάνονται χιλιάδες ευρώ χωρίς εξιχνίαση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
16.09.2022

Απάτες μέσω Διαδικτύου: Χάνονται χιλιάδες ευρώ χωρίς εξιχνίαση

Σε γάγγραινα κατάντησαν οι υποθέσεις αλλά η μαρτυρία είναι ελάχιστη

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε γάγγραινα έχουν καταντήσει οι υποθέσεις απάτης μέσω Διαδικτύου.  Το πρόβλημα διογκώνεται αφού είναι πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη η εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων αλλά και η παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. 

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου «πολύ δύσκολα εντοπίζουμε μαρτυρία για να προχωρήσουμε σε συλλήψεις και εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών». Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, «πολλές φορές οι επιτήδειοι δρουν μέσω τρίτων χωρών και είναι πολύ δύσκολο να ζητήσουμε δικαστική συνδρομή από αυτές  τις χώρες για διερεύνηση των υποθέσεων ή ανακρίσεις».

>>>Διαβάστε επίσης: Προσοχή! Νέα απάτη μέσω email<<<<

«Να είναι υποψιασμένοι»

Ο κ. Ανδρέου κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι και εφόσον καλούνται να καταβάλουν χρήματα σε λογαριασμούς που δεν γνωρίζουν να μην το πράττουν και να προβαίνουν σε καταγγελίες στην Αστυνομία.

Τις τελευταίες μέρες έγιναν τρεις πολύ σοβαρές καταγγελίες αφού: Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου είδε το φως της δημοσιότητας είδηση ότι βρίσκονται σε έξαρση περιστατικά απάτης με φόντο διαθήκες. Συγκεκριμένα,  πολίτες λαμβάνουν ψευδή ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails και SMS) μέσω των οποίων ενημερώνονται ότι δήθεν είναι δικαιούχοι μεγάλων χρηματικών ποσό, από διαθήκες. 

Παράλληλα, την Τρίτη είδε το φως της δημοσιότητας είδηση ότι επιτήδειοι  αποστέλλοντας ψευδές μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε εταιρεία κατάφεραν να αποσπάσουν πέραν των €12,000.

Προχθές Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 καταγγέλθηκε  στην Αστυνομία από 34χρονο κάτοικο Λεμεσού ότι, μεταξύ 17/8/2022 – 1/9/2022 έπεσε θύμα απάτης διαδικτύου με αποτέλεσμα να του αποσπαστεί χρηματικό ποσό ύψους $4,628.

Home