Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Απρίλιο πιάνουν δουλειά οι οριοφύλακες στην «πράσινη γραμμή»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
08.02.2023

Απρίλιο πιάνουν δουλειά οι οριοφύλακες στην «πράσινη γραμμή»

Στόχος να γίνουν οι προσλήψεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ο θεσμός των οριοφυλάκων, των ειδικών αστυνομικών δηλαδή που θα αναλάβουν τη φρούρηση της «πράσινης γραμμής» για πάταξη της λαθρομετανάστευσης οδεύει στην πλήρη υλοποίησή του.  Όπως πληροφορείται η Offsite Νews, εντός Απριλίου οι 300 ειδικοί αστυνομικοί θα πιάσουν δουλειά. Σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε, ο στόχος που τέθηκε είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να γίνουν οι προσλήψεις.

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χθες Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 όταν δημοσιοποιήθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Προκαταρκτικός Πίνακας Υποψηφίων, για πρόσληψη Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών, σύμφωνα με τις πρόνοιες των περί Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών.

Παράλληλα, στον εν λόγω Πίνακα, περιλαμβάνονται οι διακόσιοι πενήντα πέντε (255) υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια πρόσληψης (πλην των ιατρικών βεβαιώσεων), οι υποψήφιοι που δεν πληρούσαν τα κριτήρια πρόσληψης, καθώς και οι υποψήφιοι που δεν προσήλθαν ή δεν πέτυχαν στην Αθλητική Δοκιμασία.

Σε κάθε πρόσωπο που υπέβαλε αίτηση παρέχεται το δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά της σειράς κατάταξης στον Προκαταρκτικό Πίνακα, μέσα σε χρονικό διάστημα οκτώ (8) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης του Πίνακα στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Οι ενστάσεις θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023. 

Οι συμβασιούχοι ειδικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών Μετανάστευσης. Ο αριθμός τους θα ανέρχεται στους 300 και η εποπτεία τους θα ανατεθεί σε λοχίες. Οι συμβασιούχοι θα προσληφθούν για περίοδο 18 μηνών και θα μπορεί να ανανεωθεί για άλλους 10 μήνες.

>>>>Διαβάστε επίσης: Έρχεται «διαβολοβδομάδα» για 401 επίδοξους «πρασινοφρουρούς»<<<<

Τα καθήκοντά τους θα αφορούν:

(α)Επιτήρηση σημείων διέλευσης παράτυπων μεταναστών κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

(β)Τον έλεγχο των παράτυπων μεταναστών και παράνομης εργοδότησης. Τη μεταφορά και συνοδεία παράτυπων μεταναστών.

(γ)Την περιφρούρηση και φύλαξη των κέντρων υποδοχής η φιλοξενίας αιτητών ασύλου, των χώρων κράτησης και τις διαδικασίες απέλασης παράτυπων μεταναστών.  

Home