Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αρχή Διαφθοράς: Πανέτοιμη να διερευνήσει την καταγγελία Άννας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
22.09.2022 - 06:00

Αρχή Διαφθοράς: Πανέτοιμη να διερευνήσει την καταγγελία Άννας

Στη σειρά άλλες 5 καταγγελίες που θα υποβληθούν - Στα συρτάρια άλλες 3

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ετοιμότητα για να διερευνήσει την καταγγελία που υπέβαλε η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους  με αφορμή την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για πιθανή διακίνηση ναρκωτικών και κινητών στις Κεντρικές Φυλακές είναι η Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Η καταγγελία υποβλήθηκε από την Άννα Αριστοτέλους και αφορά επηρεασμό μαρτύρων για να καταθέσουν ψεύτικες πληροφορίες. Η καταγγελία επιβεβαιώθηκε από πηγές της Αρχής ωστόσο δεν μπορεί να εξεταστεί ακόμα  λόγω της μη ψήφισης των κανονισμών που θα διέπουν την Αρχή.

Στη διερεύνηση δεν θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Αρχής Χάρης Πογιατζής ο οποίος αυτοεξαιρέθηκε και της έρευνας  θα προΐσταται το αρχαιότερο μέλος που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Μάκης Κωνσταντινίδης.

Σημειώνεται ότι η Νομική Υπηρεσία με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα ανέφερε ότι: Δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας οποιαδήποτε καταγγελία, η οποία να αφορά στην Ποινική Έρευνα.

>>>Διαβάστε επίσης: Αναμένει ενημέρωση από Σαββίδη για πόρισμα η Στέφη<<<<

Σε επικοινωνία της Νομικής Υπηρεσίας  με τον εκ των ποινικών ανακριτών κ. Μιχαλάκη Χριστοδούλου, ο οποίος ηγείται της ομάδας των ανακριτών, ενημερώθηκε  ότι η ποινική Έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και λειτουργεί εξ ολοκλήρου μέσα στο πλαίσιο των όρων εντολής της. Η  συλλεχθησόμενη μαρτυρία σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία  θα αξιολογηθεί δεόντως στο κατάλληλο στάδιο.

Όπως πληροφορούμαστε, η Αρχή δεν είναι υποχρεωμένη  να ενημερώνει τη Νομική Υπηρεσία όποτε λάβει κάποια καταγγελία και το ίδιο ισχύει για τη Νομική Υπηρεσία.

Στη σειρά άλλες 5

Η OIffsite Νews πληροφορείται ότι στην Ανεξάρτητη  Αρχή κατά της Διαφθοράς αναμένεται να υποβληθούν άλλες πέντε τουλάχιστον καταγγελίες, ενώ ήδη υποβλήθηκαν 3 καταγγελίες.

 

Home