Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς και διάσωσης ατόμου στο Βασιλικό

Offsite Team -
29.11.2022 - 12:51

Άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς και διάσωσης ατόμου στο Βασιλικό

Thumbnail
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τη διάσωση ατόμου ανταποκρίθηκε ο νεοσύστατος Πυροσβεστικός Σταθμός Βασιλικού

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό, η Πετρολίνα φιλοξένησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς και διάσωσης ατόμου. Η άσκηση διεξήχθη στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και της Πετρολίνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σύμφωνα με το σενάριό της άσκησης ξέσπασε πυρκαγιά σε οροφή δεξαμενής υγρών καυσίμων της εταιρείας από εργαλείο παραγωγής σπινθηρισμού κατά τη διάρκεια εργασιών. Τα δυο άτομα που βρίσκονταν στην οροφή της δεξαμενής κατάφεραν να κατέβουν από την κλίμακα της δεξαμενής, ενώ άλλο άτομο λιποθύμησε στο χώρο του επεισοδίου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τη διάσωση ατόμου ανταποκρίθηκε ο νεοσύστατος Πυροσβεστικός Σταθμός Βασιλικού με σύγχρονο εξοπλισμό και πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία παρέχουν δυνατότητα παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων αφρού, ως επίσης και το υπερσύγχρονο και υπεραυτόματο σύστημα πυρόσβεσης της Πετρολίνα, τόσο για σκοπούς κατάσβεσης όσο και για σκοπούς ψύξης παρακείμενων δεξαμενών, αναφέρεται.

Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της άσκησης, τονίζοντας τη σημαντικότητα της στενής υφιστάμενης συνεργασίας τους, που αφορά στην εξοικείωση των συστημάτων πυρόσβεσης που διαθέτουν οι εγκαταστάσεις της Πετρολίνα στο Βασιλικό, για άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση.

ΚΥΠΕ

Home