Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνομία - ΥΠΕΣ: Λεφτά από την Κομισιόν για «πρασινοφρουρούς»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
16.09.2022 - 06:00

Αστυνομία - ΥΠΕΣ: Λεφτά από την Κομισιόν για «πρασινοφρουρούς»

Σε αδράνεια 2 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου - Οι 300 θα προσληφθούν χωρίς εξετάσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Όλα είναι έτοιμα και αναμένουν τα λεφτά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή . Ο λόγος για το περιβόητο κονδύλι το οποίο θα ανοίξει το δρόμο στους 300 «πρασινοφρουρούς» δηλαδή τους ειδικούς αστυνομικούς που θα φρουρούν την «πράσινη γραμμή». 

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Εδώ και ακριβώς δυο μήνες (14 Ιουλίου) οπότε και ψηφίστηκε η σχετική νομοθεσία, τα πάντα παραμένουν σε αδράνεια. Πηγές των Υπουργείων Εσωτερικών, αλλά και Δικαιοσύνης ανέφεραν στην Offsite News ότι  θα γίνουν ενέργειες ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να συγχρηματοδοτήσει τη διαδικασία. Με την εξασφάλ ιση του κονδυλίου θα ξεμπλοκάρουν  τα πάντα και αφού ενημερωθεί η Αστυνομία θα προχωρήσει στη σχετική προκήρυξη.

Στην Αστυνομία θέλουν να είναι πλήρως έτοιμοι προτού να τρέξουν άλλες διαδικασίες. Πέραν της προκήρυξης στην Αστυνομία ενδιαφέρονται να ολοκληρώσουν όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν: Την εξασφάλιση στολών, οχημάτων και σημαντικών «εργαλείων» που θα απαιτηθούν για την πρόσληψη των 300 ειδικών αστυνομικών.

Oι «πρασινοφρουροί» θα προσληφθούν χωρίς εξετάσεις αλλά στη βάση κριτηρίων και μορίων που ξεκαθαρίζονται μέσα από τους κανονισμούς.

>>>>Διαβάστε επίσης: 300 «πρασινοφρουροί»: Στο «ψυγείο» η πρόσληψή τους λόγω κονδυλίου<<<

Θα εφαρμοστεί το μοντέλο των Συμβασιούχων Οπλιτών αφού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με απαραίτητη προϋπόθεση οι πρώτοι 300 που θα αιτηθούν θέση να πληρούν τα κριτήρια  (μεταξύ άλλων η γνώση αγγλικής γλώσσας) Θα ισχύσει κατάλογος διάρκειας ενός έτους και μέσω του καταλόγου θα καλύπτονται οι ανάγκες.

Εάν για παράδειγμα, οι πρώτοι 375 αιτητές πληρούν τα κριτήρια θα προσληφθούν οι 300 και οι υπόλοιποι 75 δεν θα «καούν» αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να κληθούν αναπληρώνοντας κενά.

Οι συμβασιούχοι ειδικοί αστυνομικοί θα εκτελούν βοηθητικά και υποστηρικτικά καθήκοντα όπως:

(α) Περιπολιακή κάλυψη και ή επιτήρηση πιθανών σημείων διέλευσης παράτυπων μεταναστών στην πράσινη γραμμήֹ˙

(β) Έλεγχος παράτυπων μεταναστών για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν διακινητών ή τρομοκρατώνֹ)˙

(γ) Μεταφορά, μετακίνηση, συνοδεία παράτυπων μεταναστώνֹ˙

(δ) Φρούρηση και φύλαξη κέντρων φιλοξενίας και /ή κέντρων πρώτης υποδοχής και ή χώρων κράτησης παράτυπων μεταναστώνֹ˙

) Απέλαση παράτυπων μεταναστών.

Home