Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνομικοί θα απεργήσουν εάν δεν είναι καθήκον

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
26.01.2023

Αστυνομικοί θα απεργήσουν εάν δεν είναι καθήκον

Οι προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στην τρίωρη παναπεργία - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πόλεις

Tου Γιωργου Μιχαηλίδη

Η τρίωρη παναπεργία που εξαγγέλθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 15:00  επηρεάζει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους ακόμα και  την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί δεν θα συμμετάσχουν στην απεργία αλλά όπως πληροφορούμαστε αριθμός αστυνομικών θα έχει το δικαίωμα να παρευρεθεί στην απεργία.

Η Offsite News πληροφορείται ότι όσοι αστυνομικοί είναι εκτός υπηρεσίας και φέρουν πολιτική περιβολή  μπορούν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Κατά τα άλλα, κανένας ένστολος αστυνομικός δεν έχει δικαίωμα στην απεργία ή τη στάση εργασίας.

Έκτακτα μέτρα από την Αστυνομία

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει από το πρωί σήμερα η Αστυνομία. Σε κάθε πόλη θα λειτουργήσει Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων στο Αρχηγείο Αστυνομίας το οποίο θα παρακολουθεί όλα όσα θα συμβαίνουν από νωρίς. Επίσης, Κέντρα θα λειτουργήσουν σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση. Ταυτοχρόνως, ειδικό ρόλο θα διαδραματίσει το Τμήμα Τροχαίας για να προσφέρει βοήθεια στο κοινό. Εξάλλου, σε πλήρη ετοιμότητα θα είναι η ΜΜΑΔ και άλλες υπηρεσίες για αποτροπή επεισοδίων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Απεργία για ΑΤΑ: Τι θα γίνει στα σχολεία την Πέμπτη<<<<

Παράλληλα, κατά την επιχείρηση τεχνικοί θα λειτουργούν ως υποστηρικτικό ππροσωπικό.

Λόγω των απεργιακών μέτρων αύριο Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, που θα έχουν ως επίκεντρο τη Λευκωσία, αναμένεται να επηρεαστεί η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, αφού κεντρικοί δρόμοι θα είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση. 

Αναμένεται συγκεκριμένα να επηρεαστεί η κυκλοφορία στις λεωφόρους Γρίβα Διγενή, Δημοσθένη Σεβέρη, Γρηγόρη Αυξεντίου, Ευαγόρου, Μιχαλάκη Καραολή, και Λόρδου Βύρωνος, καθώς και η κυκλοφορία σε παρακείμενους δρόμους.

Στο πλαίσιο των απεργιακών μέτρων, γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες προγραμματίζεται να συγκεντρωθούν στην πλατεία εξωτερικά του Υπουργείου Οικονομικών, παρά την φωτοελεγχόμενη συμβολή των λεωφόρων Δημοσθένη Σεβέρη, Γρηγόρη Αυξεντίου, Ευαγόρου, και Μιχαλάκη Καραολή. 

Στη συνέχεια θα πορευθούν μέσω της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, της οδού Κωστή Παλαμά και της λεωφόρου Λόρδου Βύρωνος, προς το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση. Για την ασφάλεια στις διακινήσεις των πολιτών και των συμμετεχόντων στη σημερινή απεργιακή εκδήλωση, θα είναι κλειστοί για διερχόμενα οχήματα, από τις 12.00 το μεσημέρι περίπου, μέχρι και την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης, οι πιο κάτω δρόμοι:

- Λεωφόρος Δημοσθένη Σεβέρη, από τη συμβολή της με την λεωφόρο Γρίβα Διγενή, μέχρι τη συμβολή της με τις λεωφόρους Ευαγόρου και Γρηγόρη Αυξεντίου

- Οδός Μιχαλάκη Καραολή, από τη συμβολή της με τις λεωφόρους Ευαγόρου και Δημοσθένη Σεβέρη, μέχρι και τη συμβολή της με τη λεωφόρο Βύρωνος

- Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου, από τη συμβολή της με τις λεωφόρους Ευαγόρου και Δημοσθένη Σεβέρη, μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Κωστή Παλαμά

-Οδός Κωστή Παλαμά, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, μέχρι και τη συμβολή της με τη λεωφόρο Βύρωνος

- Λεωφόρος Βύρωνος, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Κωστή Παλαμά, μέχρι και τη συμβολή της με τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Home