Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αστυνόμος προσπαθούσε μέσω βαρυποινίτη να πλήξει την Αριστοτέλους

Offsite Team -
17.06.2022

Αστυνόμος προσπαθούσε μέσω βαρυποινίτη να πλήξει την Αριστοτέλους

Καταγγελία: Ανώτερος Αξιωματικός, ζητούσε βίντεο/στοιχεία από βαρυποινίτη για να σπιλώσει την Διευθύντρια των Φυλακών
  • «Βγαίνει στις τηλεοράσεις και μιλά για διαφθορά - Προβεβλημένο μέλος της αστυνομίας»
  • «Πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς»

Πολύ σοβαρή υπόθεση/καταγγελία για διαφθορά στην Αστυνομία βλέπει το φως της δημοσιότητας.

>>> ΕΔΩ η πρώτη αντίδραση από τη Νομική Υπηρεσία

Πιο συγκεκριμένα η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, καταγγέλλει Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, ότι έβαλε σκοπό να σπιλώσει το όνομα της. Συνομιλούσε μάλιστα με βαρυποινίτη κατάδικο από τον οποίο ζητούσε πληροφορίες και βίντεο μέσα από τις φυλακές αλλά και για την προσωπική της ζωή που θα μπορούσαν να πλήξουν την Δ/ντρια των Φυλακών.  

>>> Ποιά είναι η Άννα Αριστοτέλους. Από που ξεκίνησε. Και τι έγινε το 2014.

Ο Ανώτερος Αξιωματικός, επικοινωνούσε με τον κατάδικο μέσω κινητού που κρατούσε παράνομα. Ο Αξιωματικός όπως είπε η κ. Αριστοτέλους στο ΡΙΚ, έδινε ανταλλάγματα στον κατάδικο είτε χρήματα, είτε κλείσιμο υποθέσεων, είτε του υποσχόταν ότι θα προσπαθήσει να τον αποφυλακίσει. Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για προβεβλημένο Αξιωματικό της Αστυνομίας.

Η κ. Αριστοτέλους, μιλώντας στο ΡΙΚ, χαρακτήρισε  πρωτάκουστο και πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς την υπόθεση, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε απίστευτο μένος εναντίον της από τον αξιωματικό.

Στην αρχική της τοποθέτηση είπε: «Είναι απίστευτα τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα λέω με απίστευτη λύπη. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς από ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας, που πρώτος αυτός θα έπρεπε να υπηρετεί και να εφαρμόζει το νόμο». Έπρεπε, είπε η κ. Αριστοτέλους, «να ήταν ο πρώτος που θα εφάρμοζε τις νομοθεσίες και αντί να συμβάλλει στην πάταξη του εγκλήματος, να συνδράμει στη διαπραξή του και δεν φοβάμαι να το πω, γιατί πολύ έντονα και αισθάνομαι έντονα θιγμένη απ’ όλη αυτή τη σκευωρία».

Η κ. Αριστοτέλους μίλησε έντονα και αρκετές φορές αναφέρθηκε σε πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθορας. Αναφέρθηκε σε εισβολή στην προσωπική της ζωή και εξέφρασε την ετοιμότητά της να φθάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, αφού όπως τόνισε, αρνείται να συμβιβαστεί και να υποχωρήσει σε οποιεσδήποτε πράξεις διαφθοράς.

«Από τα μηνύματα, είναι απίστευτο το μένος του συγκεκριμένου ανώτατου αξιωματικού. Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά υπάρχουν μηνύματα και στοιχεία με αποστολέα το προσωπικό κινητό του ανώτατου αξιωματικού. Αν είναι ποτέ δυνατόν να παρακινεί βαρυποινίτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για ναρκωτικά, να βρει βίντεο από την προσωπική μου ζωή, με ανταλλάγματα». Αναφέρθηκε σε χρηματισμό, κλείσιμο υποθέσεων και προσπάθεια αποφυλάκισης. Όπως η ίδια ανέφερε, ήθελε να την απομακρύνει από την θέση της. 

Η κ. Αριστοτέλους τόνισε ότι υπάρχουν στοιχεία  που δείχνουν επαφή του ανώτερου αξιωματικού με τον βαρυποινίτη.  «Ζητούσε επίπονα βίντεο από την προσωπική μου ζωή με σκοπό να με πλήξει. Εδώ και καιρό είχαν έρθει πληροφορίες. Το τελευταίο καιρό ήρθε στην κατοχή μας σωραία στοιχείων, που φαίνεται ότι είχε έγνοια την προσωπική μου ζωή. Φαίνεται ότι ζητούσε στοιχεία για μένα, γιατί άκουσε ότι θα πήγαινα σε άλλη θέση. Εγώ είμαι εδώ και τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, το κύρος το ήθος και η υπόληψή μου, δεν τα ανέχονται».

Όπως είπε η υπόθεση είναι πλέον ενώπιον δικηγόρων και τις επόμενες μέρες θα γίνει καταγγελία για να ζητηθεί να διοριστούν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές από τον Γενικό Εισαγγελέα. Φαίνεται να έχουν διαπραχθεί σωρεία ποινικών αδικημάτων. 

Συνεχίζοντας η κ. Αριστοτέλους, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός «βγαίνει στις τηλεοράσεις και λέει ότι στόχος είναι η πάταξη του εγκλήματος ενώ την ίδια ώρα ο ίδιος συνδράμει σε αυτό»

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Οι πρωτοφανείς πράξεις διαφθοράς από τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος όπως βγαίνει στις τηλεοράσεις και λέει ότι στόχος είναι η πάταξη του εγκλήματος, να συνδράμει σε αυτό και όχι να συνωμοτεί και να ζητά βίντεο από την προσωπική μου ζωή». Έγινε αναφορά σε προβεβλημένο μέλος της αστυνομίας. 

Ανέφερε επίσης ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα ο συγκεκριμένος Αξιωματικός. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει παραδοχή για την επικοινωνία από τον κατάδικο. 

Όσον αφορά το κίνητρο, η κ. Αριστοτέλους είπε ότι από πλευράς της δεν υπάρχει οτιδήποτε για τον Αξιωματικό. «Ο ίδιος θα ξέρει τους λόγους. Εκ των καθηκόντων του υπήρχε κατά καιρούς συνεργασία».

Home