Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βοηθοί Αρχηγοί: Μετά την προαγωγή παίρνουν και νέα καθήκοντα

Του Γιωργου Μιχαηλίδη -
29.12.2022

Βοηθοί Αρχηγοί: Μετά την προαγωγή παίρνουν και νέα καθήκοντα

Κυκλοφορεί σήμερα νέα αστυνομική διάταξη για τη Διοίκηση στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Συνάντηση Αρχηγού με τους 4 Βοηθούς για κατανομή καθηκόντων

Ολοκληρώθηκε το σίριαλ με την κάλυψη των δυο κενών θέσεων για τους Βοηθούς Αρχηγούς Αστυνομίας αφού το πρωί της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε η προαγωγή των Ανώτερων Αστυνόμων Θεμιστού Αρναούτη και Μάριου Χριστοφίδη.

Οι δυο μαζί με τους υφιστάμενους Βοηθούς Αρχηγούς Γιαννάκη Γεωργίου και Χριστόφορο Μαυρομμάτη, συμπληρώνουν την τετράδα και  θα έχουν πλέον νέα αυξημένα καθήκοντα. 

Νέοι τομείς από σήμερα

Οι δυο Βοηθοί Αρχηγοί που ανέλαβαν καθήκοντα από προχθές Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, θα συναντηθούν σήμερα με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και θα ενημερωθούν για τα νέα τους καθήκοντα.

Όπως αρμοδίως πληροφορείται η Offsite News σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβριου 2022 θα κυκλοφορήσει νέα αστυνομική διάταξη που θα αφορά τους νέους τομείς Διοίκησης τους οποίους θα αναλάβουν οι Βοηθοί Αρχηγοί Αστυνομίας. Οι νέοι τομείς θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας στη βάση μελέτης Βρετανών εμπειρογνωμόνων για να καταστεί πιο αποτελεσματική η Αστυνομία.

Αυτοί είναι οι νέοι τομείς

Η Offsite News πληροφορείται ότι σύμφωνα με την αναδιοργάνωση η κατανομή καθηκόντων θα αφορά τέσσερις νέους τομείς: Πρώτο: Χαρτοφυλάκιο Βοηθού Αρχηγού Συνόρων (Ο εν λόγω Βοηθός θα είναι υπεύθυνος για τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία,τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αεροδρομίων ενώ δεν ξεκαθαρίστηκε εάν θα έχει υπό την ευθύνη του και τους 300 ειδικούς αστυνομικούς  που θα φρουρούν τη γραμμή αντιπαράταξης για αποτροπή παράτυπης μετανάστευσης). 

>>>>Διαβάστε επίσης: Φουλάρουν για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας Στέφη - Αρχηγός<<<<

Χαρτοφυλάκιο Βοηθού Αρχηγού Τοπικής Αστυνόμευσης (Θα έχει υπό την ευθύνη του την ασφάλεια και τάξη στο εσωτερικό και τους Αστυνομικούς Σταθμούς).

Χαρτοφυλάκιο  Βοηθού Αρχηγού σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος ( Ο τομέας αντικαθιστά το χαρτοφυλάκιο του κλάδου Επιχειρήσεων και θα έχει υπό την ευθύνη το οργανωμένο έγκλημα και την εξιχνίασή του, την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών, την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και τη ΜΜΑΔ.)

Χαρτοφυλάκιο  Βοηθού Αρχηγού Διοίκησης και Εκπαίδευσης (Πρόκειται για δυο χαρτοφυλάκια που ενώνονται σε ένα. Ο κλάδος Διοίκησης έχει υπό την ευθύνη του την εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας, τις προαγωγές και τις μεταθέσεις στο Σώμα, το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, το Τμήμα Πληροφορικής, τη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων και Επιθεωρήσεων και τη Διεύθυνση Οικονομικών.  Ο κλάδος εκπαίδευσης είναι υπεύθυνος για την Αστυνομική Ακαδημία και την εκπαίδευση των αστυνομικών στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, το Γραφείο Προσλήψεων, το Τμήμα Τροχαίας και τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας). 

Σημειώνεται ότι υπήρχε χαρτοφυλάκιο Βοηθού Αρχηγου Υποστήριξης που είχε υπό την ευθύνη του την ΥΑΜ, τη Μονάδα Προεδρικής Φρουράς, τη Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων, το Τμήμα Τεχνολογικής Ανάπτυξης, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αεροδρομίων και τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία . Το χαρτοφυλάκιο καταργείται και τα καθήκοντα θα κατανεμηθούν αναλόγως.

Ανακατατάξεις και αλλού

Ο διορισμός των τεσσάρων Βοηθών Αρχηγών φέρνει ανακατατάξεις και σε άλλα πόστα.

Καταρχάς, παραμένει ακέφαλη η Αστυνομική Ακαδημία, και θα πληρωθεί η θέση του Διευθυντή. Παραλλήλως, δημιουργείται κενό σε μια νευραλγική υπηρεσία όπως η ΚΥΠ.

’Οπως πληροφορούμαστε, ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν θα βιαστεί να καλύψει το κενό στην Ακαδημία, ενώ όσον αφορά στην ΚΥΠ τα πάντα εξαρτώνται από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ταυτοχρόνως η προαγωγή δυο Ανώτερων Αστυνόμων δημιουργεί κενά και στους εν λόγω Βαθμούς που πρέπει να καλυφθούν με προαγωγές.

Home