Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βοηθοί Αρχηγοί / Στέφη: Τούμπα όλες οι αποφάσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
07.12.2022 - 06:45

Βοηθοί Αρχηγοί / Στέφη: Τούμπα όλες οι αποφάσεις

Ντόμινο εξελίξεων μετά την ακύρωση προαγωγών - Όλα αρχίζουν ξανά μετά την απόφαση Δικαστηρίου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Νέα δεδομένα φέρνει απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που εκδόθηκε την περασμένη Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2022 και αφορά την ακύρωση προαγωγών ανώτερων στελεχών της Αστυνομίας. Η απόφαση επηρεάζει αμεσότατα και τις προαγωγές Βοηθών Αρχηγών Αστυνομίας οι οποίες ήταν έτοιμες να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, η απόφαση φαίνεται να επηρεάζει και την προαγωγή του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας Γιαννάκη Γεωργίου ο οποίος προήχθη στα τέλη περασμένου Σεπτεμβρίου. Οι προσφυγές στράφηκαν και ενάντια στον Ιάκωβο Ιωάννου ο οποίος ήταν εκ των επικρατέστερων για να προαχθούν.

Συνολικά, οι προσφυγές έριξαν τις προαγωγές των Νίκου Νίκου, Νίκου Σοφοκλέους, Ιάκωβου Ιωάννου και Ιωάννη Γεωργίου στη θέση του αστυνόμου Β. 

Στέφη: Θα μελετήσουμε την απόφαση

Όπως πληροφορείται η Οffsite News, η Αστυνομία ενημερώθηκε για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου μέσω δικηγόρων. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Υπουργός μαζί με τον Αρχηγό καλούνται να μελετήσουν την απόφαση και να λάβουν σχετικές αποφάσεις. Πάντως, η Υπουργός είχε υπογράψει τις προαγωγές την περασμένη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

Η Υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέφη Δράκου, τόνισε ότι η «δικαστική απόφαση ανατρέπει τα πάντα και αρχίζουν όλα από την αρχή. Θα μελετήσουμε πολύ προσεκτικά τι αποφάνθηκε το Δικαστήριο και θα δούμε τις εξελίξεις». Η απόφαση θα οδηγήσει σε ντόμινο εξελίξεων αναφορικά με τη διοικητική πυραμίδα της Αστυνομίας.

 Πάντως, νεότερα θα προκύψουν την επόμενη εβδομάδα αφού η Υπουργός θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες το ερχόμενο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Προαγωγές Βοηθών Αρχηγών Αστυνομίας… με δόσεις<<<<

 Με βάση τον Περί Αστυνομίας Νόμο, δικαίωμα διεκδίκησης Βοηθού Αρχηγού έχουν όλοι οι εν δυνάμει ανώτεροι αξιωματικοί. 

Για ιστορικούς λόγους αναφέρεται ότι στο Διοικητικό Δικαστήριο προσέφυγαν ο νυν αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας, Γιώργος Χινινός, ο Αντώνης Αντωνίου, ο Αντώνης Γεωργίου, ο Νίκος Θεοδώρου και ο Στέλιος Ποταμάρης. Όλες οι υποθέσεις συνεκδικάστηκαν, με το Διοικητικό Δικαστήριο να δικαιώνει τους Χινινό και Αντωνίου.  

Home