Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διαδηλώσεις κατά Covid: 10 παράπονα στην Αρχή κατά Αστυνομίας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
12.08.2022 - 06:30

Διαδηλώσεις κατά Covid: 10 παράπονα στην Αρχή κατά Αστυνομίας

Περιμένουν τελικό πόρισμα για το θάνατο του Μιχάλη Νεοφύτου που απεβίωσε πριν από ένα μήνα

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Ένα και πλέον χρόνο μετά τα επεισόδια  κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έξω από  το Προεδρικό Μέγαρο αλλά και το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας διερευνά 10 διαφορετικά παράπονα κατά Αστυνομικών. 

Στο μεταξύ, ένα από τα πρόσωπα που κατήγγειλε υπέρμετρη βία από την αστυνομία σε εκείνες τις διαδηλώσεις, απεβίωσε πριν από ένα μήνα.  Πρόκειται για τον 44χρονο Μιχάλη Νεοφύτου. Η Αρχή συνεχίζει την διαδικασία για αυτή την υπόθεση, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρώσει την έρευνά της, αναμένοντας το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Όπως ανέφερε στην Offsite News ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά Αστυνομίας Ανδρέας Πασχαλίδης «η Επιτροπή θα αναμένει το πόρισμα των ιατροδικαστών  για να δούμε τι αποφάνθηκαν οι ιατροδικαστές. Μας ενδιαφέρει να πληροφορηθούμε τις λεπτομέρειες του πορίσματος. Θέλουμε επίσης όλες τις απαραίτητες ιστολογικές και παθολογικές εξετάσεις. Ο κ. Πασχαλίδης εξήγησε επίσης ότι το πόρισμα αναμένεται να μας σταλεί εντός δυο με τριών μηνών.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, «εάν μέσα από τις έρευνες προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή δεδομένων, θα προβούμε και στις απαραίτητες ενέργειες για αλλαγή πλεύσης στις έρευνες». Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι για τα επεισόδια διερευνούμε 10 διαφορετικά παράπονα. 

Πληροφορίες της Offsite News από αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε την αιτία θανάτου, αλλά για να υπάρξει επιβεβαίωση πρέπει να ολοκληρωθούν οι ιστοπαθολογικες εξετάσεις αυτές.

>>>>Διαβάστε επίσης: Οι έρευνες για πορεία «Ως Δαμέ» & ΔΙΑ αλλάζουν την Αστυνομία<<<<

Η καταγγελία

Ο 44χρονος Μιχάλης Νεοφύτου  έφυγε  από τη ζωή τον περασμένο μήνα , όταν έχασε τις αισθήσεις του και στην συνέχεια άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο. Ο 44χρονος πριν ένα χρόνο είχε αναρτήσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφίες, ισχυριζόμενος ότι τραυματίστηκε από μέλη της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία.

Σύμφωνα με την καταγγελία,τον  περασμένο Ιούλιο, ο Μιχάλης Νεοφύτου συμμετείχε στη διαμαρτυρία έξω από το προεδρικό, η οποία είχε διοργανωθεί και ενάντια στον εμβολιασμό.

Την νύχτα των επεισοδίων, ο 44χρονος είχε δεχτεί κτύπημα στο κεφάλι από απόσταση δύο μέτρων, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, από πιστόλι που έριχνε καπνογόνα. Έκτοτε πέρασε αρκετές βδομάδες στο νοσοκομείο.

Home