Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δράκου - κρατητήρια ανηλίκων: Ζητεί €700.000 για ιδιώτες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
07.06.2022

Δράκου - κρατητήρια ανηλίκων: Ζητεί €700.000 για ιδιώτες

Γερό παζάρι στη Βουλή - Τι αναφέρει στην OffsiteNews η υπουργός Δικαιοσύνης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Εδώ και τώρα η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου θέλει να μπει το νερό στο αυλάκι για να εφαρμοστεί εδώ και τώρα ο νόμος για τους ανήλικους παραβάτες. Η Υπουργός ζητεί από την Επιτροπή Οικονομικών ακόμα και χθες να αποδεσμευτεί το κονδύλι για να βγει σε διεθνή διαγωνισμό ώστε να προσληφθούν ιδιώτες φρουροί.

Το θέμα συζητήθηκε χθες Δευτέρα 06 ιουνίου 2022 στην Επιτροπή Οικονομικών χωρίς να βγει «άσπρος καπνός».Οι βουλευτές ζήτησαν από την Υπουργό να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα και έδωσαν ξανά ραντεβού την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ τάσσεται ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης ως θέμα αρχής.

>>>>Διαβάστε επίσης: Νόμος ορόσημο για κράτηση ανηλίκων ως έσχατο μέτρο / Τι αλλάζει<<<<

«Θα καθυστερήσουμε εάν»

Μιλώντας στην Offsite News η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου τόνισε ότι «θέλουμε οι διαδικασίες να προχωρήσουν χθες…. Θα καθυστερήσουμε πολύ εάν πάμε μέσα από τις διαδικασίες του Δημοσιου. Εάν μας επιτρέψουν να προσλάβουμε ιδιώτες τότε θα βγούμε σε διεθνή διαγωνισμό και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε εξελίξεις». Στόχος είναι να δοθεί σε ιδιώτες και το νέο κτίριο που θα μένουν ασυνόδευτα παιδιά. 

>>> Διαβάστε επίσης: 301 ασυνόδευτα παιδιά έφτασαν φέτος στην Κύπρο - Από ποιες χώρες <<<

 Όπως αρμοδίως πληροφορείται η Offsite News το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί από την Επιτροπή να αποδεσμεύσει κονδύλι  ύψους €719.600 ώστε να επιτευχθεί η πρόσληψη επιμελητών, αλλά και η εξεύρεση χώρων που θα κρατούνται οι ανήλικοι παραβάτες.

Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος  καθιστά ως έσχατο μέτρο την κράτηση των παιδιών τα οποία  ορίζονται πλέον ως την ηλικία των 21 ετών και  προνοεί την επιβολή άλλων εναλλακτικών ποινών. 

Home